Hírek, aktuális / A Mogyorósy Szilárd Kupára kell összeállnia az Egis Körmendnek

2019-09-06 21:51:49
A Mogyorósy Szilárd Kupára kell összeállnia az Egis Körmendnek
 
Lassan egy hónap telik el azóta, hogy csapatunk megkezdte a felkészülést az előtte álló feladatokra. Egy nappal a Hopsi Polzela elleni felkészülési mérkőzés előtt kérdeztük vezetőedzőnket, Matthias Zollnert az eddigi tapasztalatairól.

„Nagyon érdekesen alakult eddig ez az időszak. Igyekszünk a lehető legjobb csapatot építeni, de ehhez idő kell. Ahogy mindenki tudhatja, sok játékos érkezett hozzánk. Volt, aki korábban és volt, aki később. Utóbbiakat mindig be kellett építeni, többször újra kellett kezdeni a játékok tanulását. De ez nem gond, számunkra nem fontos az, hogy a felkészülési időszak bajnokai legyünk. Szeretnénk inkább megpróbálni megnyerni az igazi bajnokságot. Ezért örömmel látom, hogy remekül dolgozik a csapat, és ez különösen igaz a fiatalokra, az U18-as, U20-as keretünkre. Látom náluk a fejlődést, de ugyanígy látom a felnőtteken is. A tengerentúlról érkezettek is egyre inkább érzik az európai kosárlabdát és értik, mit szeretnénk ezzel a csapattal játszani. Mérkőzésről mérkőzésre szeretnék egyre jobbak lenni.”
 
Mit lehet mondani Kerwin Roachról, akinek nem véglegesítette a szerződését a klub?
 
„Kerwin egy nagyon tehetséges játékos! Ezért is hívtuk ide, hogy kipróbáljuk őt. De aztán láttuk, hogy a képességei ellenére nem ő az, akire szükségünk van. Olyan irányítót keresünk, aki a dobóinknak szállítani tudja a labdát. Márpedig szerencsére vannak nálunk ilyenek, és nem csak a belső posztokra gondolok, hanem a kintiekre is. Például ilyen Ferencz Csaba, aki remek kinti dobó, de ehhez labda kell. Anélkül senki sem tud kosarat dobni. Ezt próbáltuk meg vele a próbaidő alatt, hiszen teljesen biztosnak kell lennünk abban, hogy akit kiválasztunk, az képes erre. Ez pedig nem könnyű feladat, különösen fiatalon. Ahogy mondtam, ő egy nagyon tehetséges, kiváló kosaras, aki előtt nagyon szép karrier áll, de jelen pillanatban ő nem az az irányító, akire nekünk szükségünk van.”
 
A héten megérkezett Justin Edwards, aki magyar bajnok és kupagyőztes is. Miért hívta őt Körmendre?
 
„Nagyon örülök, hogy sikerült őt megszereznünk! És nem csak azért, mert annak idején sikeres volt Magyarországon, Olaszországban vagy épp Izraelben, igazolva, hogy nagyon jó játékos, hanem azért, mert egyben remek ember is. Ezért vagyok boldog, hiszen az egyik fő célunk az, hogy a játéktudás mellett megfelelő személyiségű sportolókat, jó karaktereket találjunk. És itt nem csak a csapategységre, a kémiára gondolok, hanem a közösségre, Körmend városára is. Olyan srácokat szeretnénk, akik szívesen és méltó módon képviselik a várost, a szurkolókat. Abban biztos vagyok, hogy Justin éppen ilyen játékos.”
 
És mit gondol Keller Ákosról?
 
„Ugyanezt gondolom róla is. Elég sok pletyka kering az ő aláírása körül, ami szerintem érthető, általában így működik ez az európai kosárlabdában. Az ilyen játékosok, mint ő, szeretnék megtalálni a számukra legjobb lehetőséget. Véleményem szerint Ákos a második legjobb magyar kosárlabdázó jelen pillanatban. Nehéz persze összehasonlítani különböző posztokon szereplő játékosokat, de szerintem csak Hanga Ádám jobb most nála. Ezért nagyon örülök a közös munkának, boldog vagyok, hogy ide tudtuk hozni őt Körmendre. Amit Justinról mondtam, az igaz rá is. Nem csak kosarasnak kiváló, de nagyon jó személyiség is. Ez azonnal látszott az edzéseken. Ahogy beszélt a fiatalabbakkal, ahogy biztatta őket, igyekezett önbizalmat adni nekik, hogy jobbak és jobbak legyenek. És nem csak szavakkal, de a munkájával is példát mutat. Kiemelkedő fizikai állapotban van, ezt igazolták az orvosi felmérések, terheléses vizsgálatok. Nagyon örülök, hogy Ákos itt van velünk, nagyon sokat tud segíteni nekünk! Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók is látni és értékelni fogják, hogy a pályán mindent meg fog tenni ezért a klubért.”
 
Mit lehet tudni a sérülésekről?
 
„Van néhány, de szerencsére semmi komoly. Ezek a felkészülési időszak velejárói. Természetes, hogy amikor elkezdődik a kemény munka, a sok futás majd az egymás elleni játék, akkor a nyári pihenés után még lendületesebben, még nagyobb energiával vetik magukat a küzdelembe a játékosok. Ilyenkor pedig becsúszhat egy-egy sérülés. Az első néhány felkészülési mérkőzés különleges ebben a tekintetben. Mindenki nagyon hajt, mindenki bizonyítani akar, és gyakran ezek a meccsek komolyabb erőbedobásra készetik a játékosokat, mint általában. Ilyenkor a munka része, hogy történik néhány kisebb sérülés, ez benne van a pakliban. Bízom abban, hogy mindenki rendben lesz, amire kell, hiszen az a legfontosabb, hogy a bajnokság rajtjára mindenki egészséges legyen. Eddig Németh Ákos és Durázi Krisztofer szenvedett kisebb sérülést, de semmi komoly, bízom abban, hogy hamarosan visszatérnek. Ez pedig néha komoly pluszt is jelenthet, hiszen most nem dolgoznak a többiekkel, de ha visszatérnek, az komoly lökést adhat.”
 
Szombaton nyílt edzőmeccset játszik a csapat a szlovén Hopsi Polzela ellen. Mit szeretne látni a pályán a csapattól?
 
„A következő lépést szeretném látni, hogy ismét haladtunk a munkával. Ez a legfontosabb a számomra. Tovább dolgoztunk a védekezésünkön, és szeretném látni a fejlődést a játékunkon. Egy olyan csapatot szeretnénk építeni, amelyik igazán harcos gárda. Amely mindent megtesz a pályán a sikerért. Mindig igyekszik dominálni, irányítani a játékot, amelyik küzd és mindig a legjobbját adja. A szombati meccs fő céljai között ott van Keller Ákos beépítése, és – amennyire persze ilyen rövid idő alatt lehetséges – igaz ez Justin Edwardsra is. Szeretnénk előre lépni mindenben, és azt szeretném, ha a következő hétvégén, a saját rendezésű tornánkon már igazán versenyképesek lennénk. Hogy holnap győzünk-e a Hopsi ellen vagy sem, számomra ez most nem lényeges. A következő hévégére kell igazán összeállnia a játékunknak.”

Forrás: bckormend.hu

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2020-02-27 10:28

„VAS-FILM” 16

2020. április 18-19.Tovább

2020-02-27 09:17

XVI. Tavaszünnep

2020. március 21.Tovább

2020-02-27 08:57

Szünetel a háziorvosi rendelés

2020. március 11-énTovább

2020-02-27 08:37

Fitdance

ahol a tánc és sport találkozikTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink