Hírek, aktuális / A Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend látogatása Körmenden

2018-05-29 11:06:36
A Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend látogatása Körmenden

A Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend egy csoportja május 26-án Körmendre látogatott. Az ősi Lovagrend működési célja többek között: erősíteni tagjaiban a keresztény életvitel gyakorlatát a pápához való teljes hűségben; támogatni és segíteni a Katolikus Egyház kulturális, jótékonysági és szociális tevékenységét és intézményeit a Szentföldön, különösen a Jeruzsálemi Latin Patriarkátushoz tartozó és annak területén találhatóakat; buzgólkodni a hit fenntartásán és terjesztésén a Szentföldön; védelmezni a katolikus Egyház jogait a Szentföldön.
Ezen célok alapján tartott „lelki zarándoklatot a Szentföldre” rendtársuk dr. Gyürki László pápai prelátus: „Életem és a Szentföld” címmel. Röviden szólt szentföldi zarándokútjairól: először 1973-ban jutott el a Szentföldre. Ekkor határozta el, hogy ide újra visszatér. Sikerült is kilenc alkalommal meglátogatni Urunk szülőföldjét. Több könyvet is írt elsősorban a Szentföldre zarándoklók számára. Mostani vetített képes előadásban vezette végig hallgatóit a názáreti bazilikától a mennybemenetel kápolnáig.


Az előadásban sor került a Szentföldön élő keresztények nehéz helyzetére: a védelmi fal megépítésének következményére, a kivándorlás miatt a közösségek állandó csökkenésére, a zsidó és muszlim környezetben való élet nehézségére. Legnehezebb helyzetben a betlehemi keresztények vannak. Az ő számuk fogy leginkább. Félő, hogy teljesen eltűnnek Betlehemből.
A Szent Sír Lovagrend egyik célja ezen keresztény közösségek segítése. Hogyan tudjuk támogatni őket, hogy ne hagyják el a Szentföldet? Tőlük függ ugyanis, hogy Jézus szülőföldjén „élő kövek” maradjanak és a szent helyek ne váljanak múzeumi látványossággá.
Az előadás után ellátogattak a horvátnádaljai templomhoz. A templomtéren végigjárták a „házaspárok útját” és megálltak a többi emlékműnél is: Mindszenty József-, Márton Áron-, Hétpapok Anyja síremléke, Lojze Kozár-, Boldog Brenner János-, Boldog Sándor István-, és Bódi Mária Magdolna emlékműve mellett.


 
A nádaljai „zarándokút” szentmisével, és hálaadó imádsággal fejeződött be. Lelkileg gazdagodva távoztak, és másnap még ellátogattak a vasvári kegyhelyre is.
A Szent Sír Templom bejárata


Golgota 3 oltára

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-03-21 12:11

Kajak-Kenu élménytábor 2019

"Nekünk a víz az út"Tovább

2019-03-20 21:11

Szlovén Filmnapok

Tovább

2019-03-20 20:08

Magabiztos hazai győzelem

104-72Tovább

2019-03-20 16:36

A Helyi Választási Iroda vezetőjének tájékoztatója

a helyi választási iroda elérhetőségéről...Tovább

2019-03-20 12:32

Csákányi László Filmszínház műsora

március 26-igTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink