Hírek, aktuális / AGORA Savaria Filmszínház műsora

2020-01-28 18:23:24
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2020. január 30 – február 5.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


Január 30-án és 31-én 20:00-kor, február 1-jén és 2-án 18:00-kor, február 3-án 15:45-kor, február 4-én 17:40-kor, február 5-én 17:40-kor
Kisasszonyok (12)
feliratos amerikai romantikus dráma, 135 perc
Öt nő magára marad a házban. Az apa a polgárháborúban harcol: négy lánya és a felesége pedig kénytelen férfi nélkül boldogulni. Nem hajlandóak elfogadni azt, amit a világ kínál nekik: szabadabbak, önállóbbak, bátrabbak kortársaiknál. A négy lány, Jo, Amy, Beth és Meg együtt nő fel: reménykednek, csalódnak, tanulnak… és persze szeretnek – és közben felnőtté válnak.




Január 30-án és 31-én 15:35-kor, február 1-jén 16:00-kor, február 2-án 20:25-kor, február 3-án 21:00 -kor, február 4-én 15:30-kor
A nevek dala (12)
szinkronizált kanadai-angol-német-magyar filmdráma, 113 perc
Két földrészen és fél évszázadon átívelő, érzelmes detektívtörténet az Oscar-díjra jelölt Tim Roth (Martin) és Clive Owen (Dovidl) főszereplésével. A film a lenyűgöző és megható zenei motívumokon túl a háború borzalmainak és a történelemből kitörölt lelkek regéje. A címben is szereplő, „A nevek dalával” végződő, a barátság, árulás és megbocsátás témáin átgyűrűző cselekmény bemutatja, hogy a legsötétebb rejtélyek közepette néha csak a zene tudja megvilágítani az igazságot, egyedül a dallamok képesek elhozni a gyógyulást és a megváltást.




Január 30-án, 31-én, február 1-jén és 2-án 20:00-kor, február 3-án 20:20-kor, február 4-én 20:10-kor, február 5-én 17:50-kor
Úriemberek (18)
szinkronizált  amerikai krimi, akciófilm, 113 perc
Amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán az egész alvilág felbolydul. Rengeteg lóvé forog kockán, nem is csoda, hogy a gengszterek között kirobban a harc. Bérgyilkosok, kisstílű bűnözők, nagypályások, dílerek, mindenféle kétes alakok bukkannak fel a meggazdagodás reményében. A helyzet kezd igen csak eldurvulni: egyre több hulla potyog, egyre több fegyver kerül terítékre, ám azt mégis nehéz lenne megjósolni, hogy végül kinek a kezében landol a csinos drogbiznisz.






Január 30-án és 31-én 17:45-kor, február 1-jén és 2-án 17:40-kor, február 3-án 18:10-kor, február 5-én 20:00-kor
1917 (16)
szinkronizált angol-amerikai háborús filmdráma, 119 perc
Javában zajlik az I. világháború, amikor két fiatal brit katonát egy lehetetlennek tűnő küldetéssel bíznak meg: az ellenséges vonalon kell áthatolniuk, hogy egy üzenetet kézbesítsenek bajtársaiknak. Egy napjuk van, hogy célhoz érjenek, különben 1600 társuk, köztük egyikük testvére is odavész. A két bátor harcos hihetetlen elszántsággal indul neki a német frontnak…




Január 30-án, 31-én, február 2-án 15:40-kor, február 1-jén és 4-én 13:40-kor, február 3-án 15:30-kor, február 5-én 20:05-kor
Richard Jewell balladája (12)
feliratos amerikai dráma, 129 perc
Richard Jewell több száz ember életét mentette meg, miközben a sajátját kockáztatta. Hős lett belőle, egy ország ünnepelte. Egy darabig. Nem sokkal később már az első számú közellenségként tekintett rá Amerika két legnagyobb hatalma: az igazságszolgáltatás és a sajtó.
Az átlagos kis biztonsági őr (Paul Walter Hauser), aki a szíve mélyén mindig zsaru szeretett volna lenni, az Atlantai Olimpián teljesített szolgálatot, amikor egy magára hagyott hátizsákot fedezett fel. A helyén volt az esze és a szíve, ezért sikerült idejében kiüríteni a környéket. Állítólag.
Az FBI azonban úgy gondolja, ő lehetett az elkövető, aki a saját hírnévért kockáztatta sok ember életét. A naiv, jó szándékú férfi és egy karrierje mélypontján lévő ügyvéd (Sam Rockwell) összefog, hogy bebizonyítsa az igazát. Dávid harcba száll Góliát ellen…



Január 30-án és 31-én 18:00-kor, február 1-jén és 2-án 15:30-kor, február 4-én 16:00-kor
Jojo nyuszi (12)
feliratos német-amerikai háborús filmdráma, vígjáték, 108 perc
A második világháború idején a magányos német kisfiú, Jojo elképzelései a világról alapjaiban rendülnek meg, amikor felfedezi, hogy egyedülálló anyukája egy zsidó lányt rejteget házuk padlásán. Csupán tökkelütött képzeletbeli barátjára, Adolf Hitlerre támaszkodva, Jojo kénytelen átértékelni megrögzött nacionalista gondolkodásmódját.



Január 30-án és 31-én, február 2-án és 3-án 14:00-kor
A művészet templomai: Gauguin Tahitin - Az elveszett paradicsom (12)
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc
1891-ben Gauguin elhagyja Marseille-t, és a Csendes-óceán felé indul. Ezzel elkezdődik a festő utazása élet és művészet esszenciájának nyomában, ami végül az egyik legnagyobb modern művésszé tette. A művészet templomai sorozat 2020. januári bemutatója Francia Polinézia, Tahiti és a Markézi-szigetek tájaira kalauzolja el a nézőket. A művész által hőn szeretett helyi lakosok segítségével felfedezhetjük azokat a mára legendássá vált területeket és útvonalakat, amelyek Gauguin világhírűvé vált festményeit inspirálták. Meglátogathatjuk azokat a helyeket, ahol a bambuszból és levelekből saját maga által ácsolt házakban olyan fényeket és színeket fedezett fel, melyek örökre megváltoztatták a művészetét, és megismerhetjük az őslakosok gátlásoktól mentes érzékiségét is, ami oly nagy hatással volt a festőre, hogy feladta érte korábbi életét. Ahogy Gauguin fogalmazott, „Le kellett hunynom a szemem, hogy elkezdjek látni”.


Február 1-jén és 2-án 13:30-kor
Dolittle (12)
szinkronizált amerikai kalandfilm, vígjáték, 106 perc
A különc Dr. John Dolittle, Viktória királynő Angliájának híres orvosa és állatorvosa hét éve veszítette el a feleségét. Azóta remeteként él a Dolittle birtok magas falai mögött, társasága csupán egzotikus állatainak seregletéből áll. Ám amikor az ifjú királynő súlyos beteg lesz, Dolittle kénytelen-kelletlen útra kel egy titokzatos sziget felé, hogy megtalálja a gyógymódot. Útja során új erőre kap bátorsága és fürge észjárása; régi ellenfelekkel találkozik, és csodálatos lényeket fedez fel. Kalandjaiban segítőtársai is akadnak, hiszen önjelölt ifjú segédje mellett elkíséri őt egy lármás kis állatsereglet is, többek között egy gondterhelt gorilla, egy lelkes, de kelekótya kacsa, egy truccoló strucc, egy jókedvű jegesmedve, valamint egy bakafántos papagáj, aki Dolittle legközelebbi tanácsadója és bizalmasa.




Január 30-án, 31-én, február 3-án és 4-én 14:00-kor
Shaun, a bárány és a farmonkívüli (6)
 angol-amerikai-francia animációs vígjáték, kalandfilm, 86 perc
Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy váratlan jövevény pottyan közéjük – egyenesen az égből. A nyáj már-már lehetetlen küldetésre vállalkozik: igyekeznek hazajuttatni a meglepő képességekkel teli farmonkívülit, Lu-Lát, mielőtt az ufóvadász ügynökök kaparintanák meg.




Február 1-jén 20:25-kor
A bőrömben (18)
feliratos angol filmdráma, 101 perc
Az 1960-as és ´80-as évek között több ezer nigériai gyermeket adtak ´nevelésbe´ fehér munkásosztálybeli családokhoz Nagy-Britanniában. Ez a film egyikük igaz története. Enitan kisgyermekként kerül a Carpenter családhoz. Nevelő anyjával sosem alakul ki az igazi szülő-gyermek kapcsolat, a fiú sem gyerekként sem tinédzserként nem találja helyét a világban, a környezetéből felé áradó harag és megvetés hatására pedig nem csak saját magát kezdi el gyűlölni, hanem minden embert. Amikor belép egy, a fehér faj felsőbbrendűségét hirdető skinhead csoportba, az élete gyökeres fordulatot vesz.


Február 4-én 18:00-kor
Kenneth Branagh Theatre Company - Shakespeare: Téli rege
A londoni Kenneth Branagh Theatre Company előadása felvételről, magyar felirattal 210 perc
Shakespeare időtlen tragikomédiáját, mely az őrület és megváltás határán játszódik, egészen új megvilágításba helyezi Kenneth Branagh és Rob Ashford közös rendezése. Paulina szerepében az Oscar-díjas Judi Dench, Leontes szerepében Kenneth Branagh látható. Az előadást műfordítás alapján készített magyar felirattal vetítik.


EZÜSTKOR FILMKLUB
Február 5-én 15:00-kor
Az aszfalt királyai (12)
szinkronizált amerikai életrajzi dráma, akciófilm, 152 perc
Az Oscar-díjas Matt Damon és Christian Bale a főszereplői az igaz történet alapján készült filmnek, melyben a látnoki erővel bíró autótervező, Carroll Shelby (Damon) és a vakmerő, brit születésű autóversenyző, Ken Miles (Bale) együtt küzdenek meg a vállalati beavatkozással, a fizika törvényeivel és saját démonjaikkal, hogy megépíthessenek egy forradalmi versenyautót a Ford Motor Companynek, amivel legyőzhetik Enzo Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-20 08:22

Egy nap azért, hogy később még sok legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-20 08:13

Palavesszőtől a digitális tábláig

kiállításnyitóTovább

2024-04-20 08:10

50 éves jubileumi gála

MeghívóTovább

2024-04-20 08:07

Sok kicsi sokra megy

SZJA 1 %Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink