Hírek, aktuális / AGORA Savaria Filmszínház műsora

2020-07-15 09:31:27
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2020. július 16-22.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
Július 16-án 17:40-kor, július 18-án 20:15-kor, július 19-én 18:50-kor, július 20-án és 21-én 17:50-kor
A terápia (16)
 francia vígjáték, 93 perc
Michel, az író és Gerard, a színész egy terápiás-gyógyító központban találkoznak egymással. Mindketten próbálják „túlélni” a kezeléseket és a kúra megpróbáltatásait. Ez nem könnyű számukra, ugyanis a kezelések mellett szigorúan diétázniuk kell, továbbá a cigiről és a borról is le kell mondaniuk. Egy napon váratlan vendégek érkeznek Michelhez, akik egy közös ismerősük eltűnéséről faggatják az írót, de ő nem árul el semmit. A rejtélyes történetről Gerard-nak is meg van a véleménye, amellyel újdonsült barátja védelmére kell… A filmben Michel Houellebecq és Gerard Deaprdieu önmagát alakítja!




Július 16-án 16:40-kor, július 17-én 16:00-kor, július 18-án 13:30-kor és 14:45-kor, július 19-én 14:00-kor és 15:15-kor, július 20-án és 22-én 15:00-kor, július 21-én 14:55-kor
Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák (0)
magyar animációs film, 72 perc
A Bogyó és Babóca rajzfilm-sorozat negyedik részében a csigafiú és a katicalány új kalandokon keresztül fedezi fel a világot. Kiderül, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a kerekesszékes Holdbogár, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell focizniuk. A Bogyó rajza című történet arra világít rá, hogy amit valaki csúnyának tart, azt más szépnek láthatja, míg a Buborék és a Tündérkártya epizód az óvodások közti konfliktusok feloldására mutat példát.




Július 16-án 15:00-kor, július 17-én 14:25-kor, július 20-án 16:30-kor, július 21-én 16:20-kor, július 22-én 16:30-kor
Medvevilág Szicíliában (6)
 szinkronizált olasz-francia animációs film, 82 perc
Dino Buzzati varázslatos meséje elevenedik meg A vörös teknős alkotóinak új, nagyszabású animációs filmjében. A mesebeli Szíciliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek. A Medvevilág Szicíliában a XX. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve. A belőle készült animációs film felnő a feladathoz: az olasz származású rendező, Lorenzo Mattotti a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt.



,,Vissza a moziba! – A magyar film hónapja”
Július 16-án 14:50-kor, július 17-én 14:00-kor, július 19-én 19:00-kor, július 20-án és 21-én 14:50-kor, július 22-én 20:50-kor
Vad erdők, vad bércek: A fantom nyomában - Kibővített moziváltozat (6)
magyar természetfilm, 62 perc
A WWF Magyarország ajánlásával érkezik országszerte a mozikba Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika, a Vad Balaton, Vad Kunság, és Vad Szigetköz alkotóinak új természetfilmje, amelyben a korábbi filmjeikre is jellemző lélegzetelállító képsorokon tárulnak fel az Északi-középhegység folyóvölgyei, mély szurdokai, napfényben fürdő bércei, ködbe vesző hegyoldalai és gazdag élővilága. A különleges technikai megoldásokkal készült, látványos és részletgazdag 4K felvételeket felvonultató szélesvásznú természetfilm intim közelségben, nem mindennapi helyzetekben mutat-ja be az észak-magyarországi erdőségek változatos növény- és állatvilágát az avarszinttől a lomb-koronáig. A filmbéli „fantom” nem más, mint rejtőzködő életmódja miatt rendkívül nehezen lencsevégre kapható hiúz, amely nemrég újra feltűnt a hazai vadvilágban. Az ő nyomait kutatva tárul fel az erdőlakók élete, olyan különleges felvételekkel, mint a patakokban ívó ingolák, a fészket rakó szirti sasok, a bokszoló mezei nyúlpár, a fák között lomhán zümmögő óriás szarvasbogarak, vagy a vízirigók, hegyi kérészek párzásának ritka pillanata. A Vad erdők, vad bércek - A fantom nyomában a 2020-as Magyar Mozgókép Szemlén elnyerte a Legjobb ismeretterjesztő filmnek járó Magyar Filmdíjat. A film az NMHH Médiatanács támogatásával, Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre.



,,Vissza a moziba! – A magyar film hónapja”
Július 16-án 16:05-kor, július 17-én 16:20-kor, július 18-án 14:50-kor, július 19-én 15:20-kor, július 20-án és 21-én 16.10-kor, július 22-én 15:05-kor
A mi Kodályunk (6)
magyar dokumentumfilm, 90 perc
A 20. század korszakalkotó zenetudósa, zeneszerzője és népzenekutatója előtt tisztelegve érkezik a mozikba A mi Kodályunk című rendhagyó dokumentumfilm, amely Kodály kevéssé ismert fiatalkorát dolgozza fel két kimagaslóan tehetséges fiatal muzsikus szemszögéből, egy 1910-es szerzői estet állítva középpontba. Petrovics Eszter filmjének főszereplője Ránki Fülöp zongoraművész és Devich Gergely csellóművész, akik a 2019-ben újból megrendezett hangverseny során nemcsak gyönyörűen megszólaltatják Kodály darabjait, de a koncertre való felkészülés során ellátogatnak Galántára és Nagyszombatra, ahol Kodály a gyermek-, majd gimnáziumi éveit töltötte, valamint a Zoborvidékre is, ahová első gyűjtőútjaira ment vissza 1905-ben. A Budapestet érintő rész középpontjába Kodály egyetemi évei és a korszak legfontosabb kompozíciói kerültek, valamint az említett 1910-es szerzői est a Royal Szálló hangversenytermében. A szokatlan formanyelvű, zenei betétekkel gazdagon átszőtt alkotásban a hagyományos ismeretterjesztő filmektől eltérően minden információ a zenészek párbeszédeiből derül ki. Kodály írásai belső monológként hangzanak el Kaszás Gergő színművész előadásában, emellett archív rádiós anyagok felhasználásával megszólalnak pályatársak és tanítványok, többek között Ferencsik János, Vikár László, Doráti Antal, Molnár Antal és Szokolay Sándor is. A film a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával, Muhi András (Testről és lélekről, Csak a szél) és Ferenczy Gábor (Virágvölgy, X – A rendszerből törölve) produceri keze alatt készült el.












,,Vissza a moziba! – A magyar film hónapja”
Július 16-án 18:10-kor, július 17-én 19:30-kor, július 19-én 20:15-kor, július 20-án 20:05-kor
Seveled (12)
magyar romantikus vígjáték , 90 perc
Elsőre jó ötletnek látszott. Gergő (Mészáros Béla), a csajozógép filmkritikus szeretne beteg édesanyja (Básti Juli) kedvében járni, és a jó ügy érdekében hazudik egy nagyot. Csak egyetlen egyet: beviszi hozzá a kórházba a szomszédját (Tenki Réka), a nagyszájú ex-sztriptíztáncosnőt, akinek van egy nagy előnye: öt hónapos terhes. Az unokamániás anyuka boldogan látja, hogy a fia révbe ért, elbúcsúzik mindenkitől – és meggyógyul. Ettől kezdve Gergő és Saci kénytelen újabb és újabb hazugságokkal tartani a frontot. Bár alig bírják egymást elviselni, ha jön a „nagyi”, úgy tesznek, mintha boldog, fiatal pár volnának. Az átverések persze sosem tökéletesek, és a bonyodalom Saci pocakjával együtt terebélyesedik: pedig előbb-utóbb meg kell születnie a megoldásnak.kalandok hosszú sorának, amit külön-külön megélnek.




,,Vissza a moziba! – A magyar film hónapja”
Július 16-án 20:00-kor, július 18-án 20:20-kor, július 20-án 18:10-kor
BÚÉK (16)
magyar dráma, vígjáték, 102 perc
Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.

,,Vissza a moziba! – A magyar film hónapja”
Július 21-én 19:45-kor
Drakulics elvtárs (16)
magyar vígjáték, 95 perc
A vámpírok köztünk járnak! De aggodalomra semmi ok: a kémelhárítás tagjai már a nyomukban vannak, és a szokásos eszközökön kívül akár fokhagymát is bevetnek. 70-es évek, Magyarország. A kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs (Nagy Zsolt) hazalátogat, hogy megnyisson egy nagyszabású véradó mozgalmat, de valami nagyon nem stimmel vele. Az öreg harcos úgy néz ki, mint ha 30 éves lenne, laza stílusa meg egy vérvörös Mustangja van, és a nők döglenek az ágyban fáradhatatlan fenevad után. A kémelhárítás azonban felkészült a küzdelemre, és legjobb embereit állítja az ügyre. Mária (Walters Lili) kísérőként próbál a gyanús alak bizalmába férkőzni, és ahogy az álrandevúk egyre komolyabbra fordulnak, a törékeny kis nő úgy lesz egyre magabiztosabb: nemsokára elhiszi magáról, hogy több esze és nagyobb ereje van, mint az őt dróton rángató férfiaknak. Eközben a pasija, Laci (Nagy Ervin), a megfigyelés, lehallgatás és közelharc mestere a háttérből figyel, és amikor épp nem a féltékenységtől őrjöng, akkor olyat csinál, ami pont nem az erőssége: gondolkodik. Vajon mi lehet az örökifjú elvtárs titka, aki csatos üvegből sűrű piros levet szopogat, és sóvárogva méregeti az elvtársnők finoman ívelt nyakát? A kémek, titkos ügynökök, besúgók, szélhámosok, régi és új harcostársak mindenre fel voltak készülve, de erre nincs kiképzés…


,,Vissza a moziba! – A magyar film hónapja”
Július 22-én 18:10-kor
Szép csendben (12)
magyar játékfilm, 80 perc
A 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Az országos versenyre készülés finisében a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 13 éves csellista lánynak viszonya van a 60 éves karmesterükkel. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállottjává válik az állítólagos afférnak, és nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot.




,,Vissza a moziba! – A magyar film hónapja”
Július 22-én 19:45-kor
Napszállta (16)
magyar-francia dráma, 144 perc
Az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmje. 1913 nyara, Budapest - a béke utolsó napjai. Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból. Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle - a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel. 




Július 16-án 19:20-kor, július 20-án 19:30-kor
Hogyan legyél jó feleség? (16)
szinkronizált francia filmdráma, 109 perc
Egy jó feleség kézben tartja a háztartást, és szó nélkül eleget tesz házastársi kötelezettségeinek – Paulette Van Der Beck legalábbis ezt tanítja a lányneveldében. Csakhogy egy nap váratlanul megözvegyül, és meginog minden addigi meggyőződésében. Hogy ebben az is benne van-e, hogy a sors ismét összehozza ifjúkori szerelmével? Vagy megcsapja 68 szele? A lényeg, hogy végre szabadon dönthet.




Július 17-én 17:30-kor, július 18-án 18:25-kor
A vadon hívó szava (12)
szinkronizált amerikai animációs kalandfilm, 105 perc
A klasszikus irodalmi mű alapján készült A VADON HÍVÓ SZAVA új életre kelti Buck történetét. Az imádnivaló kutya kényelmes városi élete fenekestül felfordul, amikor váratlanul messzire szakad kaliforniai otthonától, és az alaszkai Yukon terület zord vadonjában találja magát az 1890-es évek aranyláza idején. A postaszánt húzó kutyacsapat legújabb tagjaként – majd később vezéreként – Buck élete kalandját éli át, s végül megleli valódi helyét a világban, midőn a maga ura lesz.




Július 18-án 16:20-kor, július 19-én 16:45-kor
Előre (6)
szinkronizált amerikai animációs vígjáték, kalandfilm, 114 perc
Egy városi fantáziavilágban két tizenéves elf-fivér nem mindennapi küldetésre indul, hogy kiderítsék, maradt-e még némi varázslat a világban. 






Július 21-én 19:30-kor
10 nap anyu nélkül (12)
szinkronizált francia vígjáték, 104 perc
Antione-t, a sikeres HR vezetőt már nem sok választja el attól, hogy előléptessék. A rafinált üzletember arra azonban nem számít, hogy imádott felesége fogja a legnagyobb próbatétel elé állítani: Isabelle ugyanis úgy dönt, vakációzik egyet egyedül. Bár gondosan lediktálja, hogy mik is a feladatok a gyerekekkel arra a 10 napra, amíg ő nem lesz otthon, de hamar kiderül, hogy ez édes kevés lesz Antoione boldogulásához.




Július 21-én 18:00-kor
Gauguin a londoni Nemzeti Galériából (12E)
feliratos angol ismeretterjesztő film, 90 perc
Ez a rendhagyó moziélmény egy 60 perces, Paul Gauguin életéről és munkásságáról szóló dokumentumfilmből,és egy 30 perces exkluzív tárlatvezetésből álló, mely a londoni Nemzeti Galéria “Gauguin portréi” című kiállításának bejárására invitálja a nézőket. A Tahitin, Franciaországban, a Markézi-szigeteken és az Egyesült Királyságban forgatott ismeretterjesztő film Gauguin rendkívüli, ám sok esetben vitatott hátterű művészetét mutatja be elismert szakértők, kortárs alkotók, valamint a leszármazottai közreműködésével. A film Gauguin örökségét nem csupán a művészettörténet nagyítóján át mutatja be, hanem egyúttal újraértékeli a művész szerepét a 19. századi francia kolonizációban, és nem elkerülve annak taglalását sem, hogyan viszonyult Gauguin a bennszülött tahiti nőkhöz. A kiállításról szóló fél órás tárlatvezetés kifejezetten a mozik számára készített exkluizív tartalom, amely nagy felbontású, részletgazdag közeli felvételekkel lehetőséged ad arra, hogy a művészetbarátok a mozivásznon tekinthessék meg a National Gallery nagyszabású kiállítását. A filmben Gauguin festményeit a kiállítás társkurátora, Christopher Riopelle és Kate Bryan művészettörténész elemzi, míg a művész gondolatait Maggi Hambling festő- és szobrászművész és Billy Childish tolmácsolják.




,,Vissza a moziba” – CIRKO FILMFESZTIVÁL
Július 17-én 18:00-kor
A díszvendég – PREMIER ELŐTTI FILMVETÍTÉS
feliratos kanadai filmdráma, 105 perc
Veronicát, a fiatal gimnáziumi zenetanárnőt szexuális zaklatásért ítélték letöltendő szabadságvesztésre. Apja, Jim biztos lánya ártatlanságában, és mindent megtesz, hogy szabadlábra helyezzék, de Veronica úgy érzi, régebben elkövetett bűnei miatt megérdemli büntetését. Nem hajlandó együttműködni apjával: úgy tűnik, a börtönben szeretne maradni. Küzdelmük során felbukkannak a múlt mélyen eltemetett titkai és démonai. Jim egyre elkeseredettebben és megszállottan harcol lánya igazáért, és feszültségét munkájában vezeti le: éttermek fogyasztóvédelmi ellenőrzése során fordul egyre vadabb eszközökhöz.


,,Vissza a moziba” – CIRKO FILMFESZTIVÁL
Július 17-én 20:00-kor
Tiszt és kém – A Dreyfus-ügy (12) - PREMIER ELŐTTI FILMVETÍTÉS
feliratos francia-olasz thriller, történelmi dráma, 136 perc
A francia hadsereg tisztjét, Alfred Dreyfust 1984-ben igaztalanul megvádolják, majd a történelem egyik leghíresebb koncepciós pere során hazaárulásért életfogytiglani száműzetésre ítélik. Roman Polanski alkotása – amely Robert Harris történelmi bestsellere nyomán készült – ezt a jól ismert történetet dolgozza fel monumentális játékfilm formájában.






,,Vissza a moziba” – CIRKO FILMFESZTIVÁL
Július 18-án 16:40-kor
Inkább lennék özvegy (12) - PREMIER ELŐTTI FILMVETÍTÉS
feliratos angol romantikus dráma, 100 perc
Az évtizedek óta együtt élő házaspár meglátogatja felnőtt fiát. Az események azonban drámai fordulatot vesznek, amikor a férj váratlanul bejelenti, hogy elhagyja a feleségét. Elszabadulnak az indulatok, az egyre keserűbb vádaskodások azonban nem nélkülözik a híres angol fekete humor legjavát…




,,Vissza a moziba” – CIRKO FILMFESZTIVÁL
Július 18-án 18:30-kor
Titkok és igazságok (16) - PREMIER ELŐTTI FILMVETÍTÉS
feliratos francia-belga vígjáték, 100 perc
A Párizsban élő Beatrice új könyvének megjelenését ünnepli. Az önéletrajzi ihletésű regényben férje, Frederic balesetének történetét írja meg. A korábban jó humorú és vonzó férfi megvakult, és teljesen kiszámíthatatlanná vált: bármit kimond, ami csak eszébe jut, mindenféle szűrő nélkül. A házaspár barátai izgatottan olvassák a regényt: megpróbálják kitalálni, kik rejlenek a megváltoztatott nevek mögött. Rég eltemetett titkok kerülnek napvilágra, fellángol a féltékenykedés, de az igaz barátság és szerelem minden akadályt legyőz.




,,Vissza a moziba” – CIRKO FILMFESZTIVÁL
Július 19-én 17:00-kor
Notting Hill-i cukrászda (12) - PREMIER ELŐTTI FILMVETÍTÉS
feliratos angol romantikus vígjáték , filmdráma, 97 perc
Hogyan lehet egy olyan süteményezőt létrehozni, ahonnan mindenki kicsit boldogabban jön ki? A Notting Hill-i cukrászda három nő története, akiket egy dolog kapcsol össze: végtelen szeretetük a zseniális cukrász, Sarah iránt, aki tragikusan fiatalon életét veszti egy balesetben. Lánya, Clarissa táncosnak készül, de nehezen találja meg az egyensúlyt a felnőttek életében. Isabella, Sarah legjobb barátnője úgy érzi, egyedül képtelen beteljesíteni barátnőjével közös terveit. Mimi, az édesanyja pedig a maga módján, csendesen gyászol. A három különböző korú nő sok súrlódás és nézeteltérés közepette nyitja meg közös cukrászdáját London leghangulatosabb környékén, a Portobello Roadon, de hamar rájönnek, hogy az egymásra figyelés, a kreativitás és a szeretet erejével sokkal többre képesek, mint gondolták. A különleges, ínycsiklandó sütemények illata mellett hamarosan a szerelem is belengi a cukrászdát…




VERTIGO FILMHÉT
Július 22-én 16:45-kor
Sajnáljuk, nem találtuk otthon (12)
feliratos angol-francia-belga filmdráma, 101 perc
Rick családja a gazdasági válság óta egyre nagyobb adósságokkal és nehézségekkel küzd. A munkanélküli családfő egyéni vállalkozásba kezd, egy szállító cég alvállalkozójaként csomagkézbesítőnek áll, s ehhez hitelre vesz egy furgont. Nap, mint nap keményen dolgozik, a munkanapok hosszúak, és fárasztók, a határidők szorosak, nehezen tarthatók. Az elcsigázott Rick mindenáron próbál talpon maradni ebben az embertelenül kizsákmányoló vállalati rendszerben, miközben családját is kezdi elhanyagolni. Pedig idősgondozó felesége munkája is veszélybe kerül, amikor kénytelenek eladni az autóját, s kamasz fiuk lázadó természetével szemben is egyre tehetetlenebbek.




VERTIGO FILMHÉT
Július 22-én 18:40-kor
Az igazság (12)
feliratos francia dráma, 106 perc
A korosodó díva, az egykori mozicsillag egy olyan film forgatásán vesz részt, amely egy soha nem öregedő anyáról szól. A színésznő szerepéhez meglepően hasonló módon éli életét, többek között ebből fakad viharos kapcsolata forgatókönyvíró lányával, aki pont a forgatás idején látogat haza amerikai férjével és kislányával. A viszontlátás apropója, hogy megünnepeljék a díva önéletrajzának megjelenését. Az önfényező szöveg tele van ferdítésekkel és valótlanságokkal, ahogy erre a lánya lépten-nyomon emlékezteti az anyját. Régi sérelmek, családi titkok, méltatlan mellőzés, féltékeny rivalizálás bukkan fel a múltból, amibe anya és lánya mellett az amerikai férj is belekeveredik.


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink