Hírek, aktuális / AGORA Savaria Filmszínház műsora

2020-02-04 15:53:49
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2020. február 6 – 12.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


Február 6-án 15:40-kor és 21:45-kor, 7-én és 8-án 15:40-kor, február 9-én 14:10-kor, február 10-én 14:05-kor, február 11-én és 12-én 20:10-kor
Sajnáljuk, nem találtuk otthon (12)
feliratos angol-francia-belga filmdráma, 101 perc
Rick családja a gazdasági válság óta egyre nagyobb adósságokkal és nehézségekkel küzd. A munkanélküli családfő egyéni vállalkozásba kezd, egy szállító cég alvállalkozójaként csomagkézbesítőnek áll, s ehhez hitelre vesz egy furgont. Nap, mint nap keményen dolgozik, a munkanapok hosszúak, és fárasztók, a határidők szorosak, nehezen tarthatók. Az elcsigázott Rick mindenáron próbál talpon maradni ebben az embertelenül kizsákmányoló vállalati rendszerben, miközben családját is kezdi elhanyagolni. Pedig idősgondozó felesége munkája is veszélybe kerül, amikor kénytelenek eladni az autóját, s kamasz fiuk lázadó természetével szemben is egyre tehetetlenebbek.




Február 6-án 19:45-én, 7-én 18:05-kor és 20:15-kor, február 8-án 18:20-kor és 20:30-kor, február 9-én 15:45-kor és 18:00-kor, február 10-én és 12-én 21:00-kor, február 11-én 17:50-kor és 20:00-kor
Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (16)
szinkronizált amerikai akciófilm, krimi, kalandfilm, 109 perc
Harley Quinn sosem volt jó kislány. Sem normális. De amióta Gotham legizgalmasabb nője szakított Jokerrel, megváltozott benne valami. Feladja addigi magányát, és három nem kevésbé életveszélyes barátnőjével, Fekete Kanárival, Vadásznővel és Renee Montoyával indul újabb kalandokra. És amikor egy gonosz maffiavezér elrabol egy fiatal lányt, úgy dönt, társnőivel együtt kipróbálja, milyen érzés, ha egyszer a jó oldalon harcol. Hát, furcsa. Lehet, hogy nem is bírja így sokáig.




Február 6-án, 7-én 17:35-kor, február 8-án 17:30-kor, február 9-én 18:10-kor, február 10-én 20:10-kor, február 11-én és 12-én 17:45-kor
Kisasszonyok (12)
feliratos amerikai romantikus dráma, 135 perc
Öt nő magára marad a házban. Az apa a polgárháborúban harcol: négy lánya és a felesége pedig kénytelen férfi nélkül boldogulni. Nem hajlandóak elfogadni azt, amit a világ kínál nekik: szabadabbak, önállóbbak, bátrabbak kortársaiknál. A négy lány, Jo, Amy, Beth és Meg együtt nő fel: reménykednek, csalódnak, tanulnak… és persze szeretnek – és közben felnőtté válnak.
Február 6-án 17:30-kor, február 9-én 20:10-kor
1917 (16)
szinkronizált angol-amerikai háborús filmdráma, 119 perc
Javában zajlik az I. világháború, amikor két fiatal brit katonát egy lehetetlennek tűnő küldetéssel bíznak meg: az ellenséges vonalon kell áthatolniuk, hogy egy üzenetet kézbesítsenek bajtársaiknak. Egy napjuk van, hogy célhoz érjenek, különben 1600 társuk, köztük egyikük testvére is odavész. A két bátor harcos hihetetlen elszántsággal indul neki a német frontnak…




Február 6-án, 7-én 10-én, 11-én és 12-én 14:00-kor, 8-án 14:05-kor
A művészet templomai: Gauguin Tahitin - Az elveszett paradicsom (12)
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc
1891-ben Gauguin elhagyja Marseille-t, és a Csendes-óceán felé indul. Ezzel elkezdődik a festő utazása élet és művészet esszenciájának nyomában, ami végül az egyik legnagyobb modern művésszé tette. A művészet templomai sorozat 2020. januári bemutatója Francia Polinézia, Tahiti és a Markézi-szigetek tájaira kalauzolja el a nézőket. A művész által hőn szeretett helyi lakosok segítségével felfedezhetjük azokat a mára legendássá vált területeket és útvonalakat, amelyek Gauguin világhírűvé vált festményeit inspirálták. Meglátogathatjuk azokat a helyeket, ahol a bambuszból és levelekből saját maga által ácsolt házakban olyan fényeket és színeket fedezett fel, melyek örökre megváltoztatták a művészetét, és megismerhetjük az őslakosok gátlásoktól mentes érzékiségét is, ami oly nagy hatással volt a festőre, hogy feladta érte korábbi életét. Ahogy Gauguin fogalmazott, „Le kellett hunynom a szemem, hogy elkezdjek látni”.




Február 6-án és 7-én 14:05-kor, február 9-én 14:00-kor, február 11-én és 12-én 14:10-kor
Shaun, a bárány és a farmonkívüli (6)
 angol-amerikai-francia animációs vígjáték, kalandfilm, 86 perc
Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy váratlan jövevény pottyan közéjük – egyenesen az égből. A nyáj már-már lehetetlen küldetésre vállalkozik: igyekeznek hazajuttatni a meglepő képességekkel teli farmonkívülit, Lu-Lát, mielőtt az ufóvadász ügynökök kaparintanák meg.




MŰHELY MOZI
Február 6-án 20:00-kor (jegyár: 800 Ft)
Az Ír (16)
feliratos amerikai életrajzi dráma, krimi, 209 perc
Egy bérgyilkos megpróbálja visszaidézni Jimmy Hoffa meggyilkolását, és azt, hogy neki milyen szerepe volt benne.




Február 7-én 20:00-kor, február 8-án 19:55-kor
Úriemberek (18)
szinkronizált  amerikai krimi, akciófilm, 113 perc
Amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán az egész alvilág felbolydul. Rengeteg lóvé forog kockán, nem is csoda, hogy a gengszterek között kirobban a harc. Bérgyilkosok, kisstílű bűnözők, nagypályások, dílerek, mindenféle kétes alakok bukkannak fel a meggazdagodás reményében. A helyzet kezd igen csak eldurvulni: egyre több hulla potyog, egyre több fegyver kerül terítékre, ám azt mégis nehéz lenne megjósolni, hogy végül kinek a kezében landol a csinos drogbiznisz.


Február 6-án 15:40-kor, február 11-én 15:45-kor
Szex és pszichoanalízis (16)
feliratos francia-belga vígjáték, dráma, 100 perc
Sybilt, a sikeres terapeutát és amatőr írónőt felkeresi a gyönyörű fiatal színésznő, Margot, aki magánéleti gondjait szeretné megoldani a pszichológusnő segítségével. A lány egy filmforgatáson felelőtlen és viharos viszonyba keveredett Igorral, a főszerepet alakító színésszel, aki ráadásul a film rendezőnőjének partnere. Sybilnek nagyon megtetszik az izgalmas téma: úgy dönt, egy időre felfüggeszti páciensei fogadását, teljes mértékben az írásnak szenteli magát, és regényben dolgozza fel a történetet. Ahogy megismeri a szerelmi háromszöget, egyre szédítőbb ellentmondások és intrikák szemtanújává válik, és saját múltjának rég eltemetett emlékei is felzaklatják. Amikor Margot elhívja a forgatás utolsó szakaszára az olasz tengerpartra, hirtelen szédítő iramban gyorsulnak fel az események, és egyre inkább elmosódnak a valóság és a képzelet közti határok…




Február 7-én és 10-én 15:40-kor
Tőrbe ejtve (12)
szinkronizált amerikai krimi-vígjáték, 130 perc
A milliárdos krimiírót 85. születésnapján holtan találják vidéki villájában. A partit követő napon a tett helyszínére érkezik a híres magándetektív, Benoit Blanc, akit egy titokzatos személy bérelt fel a szenzációs bűncselekmény felderítésével. Ahogy a nyomozó elkezdi felgöngyölíteni az ügyet, egyre különösebb tiktokra derít fényt. És bár az ünnepségen résztvevő családtagoknak, és a személyzetnek is megdönthetetlen alibije van, mindenkinek alapos indítéka volt a szörnyű tett elkövetésére. A vidéki magányban elszigetelt família minden tagja egyre kétségbeesettebben bizonygatja saját igazát, de Benoit Blanc egy meglepő csellel végül mégis tőrbe csalja a gyilkost.




Február 8-án 14:00-kor, február 12-én 15:40-kor
Judy (12)
szinkronizált angol életrajzi dráma, musical, 118 perc
A Judy a legendás amerikai színész-énekesnő, Judy Garland életének utolsó hónapjait dolgozza fel. A negyvenes éveiben járó Judy Garland, az Óz, a csodák csodája Dorothyja több, tragikusan végződő házasságon jutott túl, és a hatvanas évek végére folyamatos anyagi és drog problémákkal küzdött. Annak reményében, hogy elegendő pénzt kereshet két kisebb gyermekének eltartására, elvállal egy londoni varietéturnét. Bár Garland népszerűsége Amerikában már megkopott, csillaga Európában még fényesen ragyogott, amikor 1969 telén megérkezett Londonba. A fellépések azonban nem minden zökkenő nélkül zajlanak, Garland folyamatos harcot folytat saját magával, a közönséggel, és a menedzsmenttel egyaránt.




Február 8-án 16:15-kor, február 9-én 20:30-kor, február 10-én 16:00-kor, február 11-én és 12-én 15:45-kor
Jojo nyuszi (12)
feliratos német-amerikai háborús filmdráma, vígjáték, 108 perc
A második világháború idején a magányos német kisfiú, Jojo elképzelései a világról alapjaiban rendülnek meg, amikor felfedezi, hogy egyedülálló anyukája egy zsidó lányt rejteget házuk padlásán. Csupán tökkelütött képzeletbeli barátjára, Adolf Hitlerre támaszkodva, Jojo kénytelen átértékelni megrögzött nacionalista gondolkodásmódját.










IVY FILMKLUB (jegyár: 800 Ft)
Február 9-én 16:00-kor
Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk (16)
 szinkronizált amerikai akcióthriller, komédia, 113 perc
A rosszfiúk rossz fiúk maradnak. A korábbi két Bad Boys-film sztárja, Will Smith és Martin Lawrence újra járőrpárba áll, hogy szembeforduljon mindennel, aki rossz, erőszakos, bűnös, vagy jobb kocsija van, mint az övék. Pedig Marcus már a korai nyugdíjra készülő, az akciónál a kényelmes fotelt többre becsülő nagypapa. Mike viszont nem hajlandó megöregedni: úgy gondolja, hogy még száz évig lesz fiatal, vagány, sérthetetlen és megállíthatatlan. De téved: egy rejtélyes merénylő, aki az igazságszolgáltatás jó pár emberével végzett már, őt is megsebesíti. Amikor kikerül a kórházból, természetesen ő akarja felgöngyölíteni az ügyet, úgyhogy újra akcióba lendül – de ha már bunyózni kell, Marcust is belekeveri az nyomozásba – és Miami újra a feje tetejére áll.




IVY FILMKLUB (jegyár: 800 Ft)
Február 10-én 18:00-kor
1917 (16)
szinkronizált angol-amerikai háborús filmdráma, 119 perc




HÁZASSÁG HETE
BEVEZETŐT MOND ÉS A FILM UTÁNI BESZÉLGETÉST VEZETI: MERKLI FERENC
Február 10-én 18:00-kor (jegyár: 600 Ft)
Házassági történet (16)
feliratos amerikai vígjáték, dráma, 136 perc
Noah Baumbach kíméletlen, de egyben melegséges képet fest a nézőknek egy házasság széthullásáról és egy család összetartásáról.


KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ VENDÉGEINK: IFJ. DR. BÉRES JÓZSEF, BÉRES KLÁRA, MAJER JÁZMIN és OBERFRANK PÁL
Február 12-én 18:00-kor
A feltaláló (12)
magyar életrajzi dráma, 120 perc
Dr. Béres József laboratóriumi kutatóként a hatvanas évek végén felfedezte, hogy a növények számos betegségét az alapvető nyomelemek hiánya okozza, s ezek pótlásával a tünetek orvosolhatók. Felismerését továbbgondolva ráébredt, hogy ez az elv az állatoknál, sőt az embereknél is igaz lehet. Hosszas kísérletezés után, 1972-ben alkotta meg legendás készítményét, a Béres Cseppet, amelyet először saját magán próbált ki, majd súlyos beteg húgának is adott belőle. A Béres Csepp híre szájról szájra terjedt, egyre többen fordultak a kutatóhoz, azonban a szocialista hatalom nem nézte jó szemmel Béres József tevékenységét, minden eszközt bevetettek, hogy megtörjék a népszerűségét és megakadályozzák a készítmény terjedését. Börtönnel fenyegették, még bírósági eljárást is indítottak ellene kuruzslás vádjával, de a kutató minden fenyegetés ellenére kiállt a felfedezése mellett, és humánus, igazságkereső személyisége sokakat az ügy mellé állított.

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

2024-03-27 10:18

AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2024. március 28. - 2024. április 3.Tovább

2024-03-27 09:09

Így lesz tökéletes a húsvéti sonka

aranyszabályok és bevált praktikák!Tovább

2024-03-27 08:47

Betiltja a gázkazánokat az EU

Elfogadták a törvényjavaslatotTovább

2024-03-27 07:50

Ovinyitogató

Mátyás Király Utcai TagóvodaTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink