Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszinház műsora

2020-07-22 10:16:52
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz
                                                       
AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ              Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja. 
2020. július 23-29.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.  
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.       
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N    M   O   Z   I   N  A  P : minden jegy csak 1.000 Ft!
 
Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
 
Július 23-án 17:05-kor, július 24-én 17:10-kor, július 25-én 17:10-kor, július 26-án 15:40-kor, július 27-én 17:05-kor, július 28-án 16:15-kor, július 29-én 16:10-kor
               Scooby (6)
               szinkronizált amerikai animációs vígjáték, kalandfilm, 93 perc
Vannak sztárok. Vannak (kevesebben) szupersztárok. És van (az egyetlen és utánozhatatlan) Scooby.
E film nemcsak azt beszéli el, hogy hogyan lett a beszélő és majdnem okos dán dog kölyök egy bizonyos Bozont legjobb barátja, hanem azt is, hogy miképpen lettek ők és új barátaik a természetfeletti bűn állhatatos üldözői – hogy végül szembenézzenek minden idők legnagyobb, leggonoszabb főgonoszával, aki Sanda Sólyom nevű űrhajójáról a kutyokalipszist akarja rászabadítani a világra. Borzasztó terve megvalósulását csak Scooby és Bozont akadályozhatja meg!
 
 
 
Július 24-én 19:00-kor
               Az aszfalt királyai (12)
               szinkronizált amerikai életrajzi dráma, akciófilm, 152 perc
Az Oscar-díjas Matt Damon és Christian Bale a főszereplői az igaz történet alapján készült filmnek, melyben a látnoki erővel bíró autótervező, Carroll Shelby (Damon) és a vakmerő, brit születésű autóversenyző, Ken Miles (Bale) együtt küzdenek meg a vállalati beavatkozással, a fizika törvényeivel és saját démonjaikkal, hogy megépíthessenek egy forradalmi versenyautót a Ford Motor Companynek, amivel legyőzhetik Enzo Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.
 
 
 
Július 23-án 18:55-kor, július 25-én 19:00-kor, július 26-án 19:45-kor, július 27-én 18:55-kor, július 28-án 18:15-kor, július 29-án 19:45-kor
               Teljes titoktartás (12)
               szinkronizált francia-belga thriller, 105 perc, 2019
Kilenc műfordító gyűlik össze egy vidéki kúrián. Egy páncélozott teremben íróasztalhoz ülnek, hogy a legnagyobb titoktartás mellett lefordítsák egy világrengető sikerkönyv utolsó kötetét. De úgy tűnik, hiába minden óvintézkedés: a regény első tíz oldala egyszer csak feltűnik az interneten, és egy ismeretlen zsaroló elképesztő összeget követel, hogy ne hozza idő előtt nyilvánosságra a folytatást. A helyzet egyre feszültebb, mindenki gyanús: ki szivárogtathatta ki a szöveget?
Július 24-én 15:20-kor, július 26-án 20:10-kor, július 28-án 16:20-kor, július 29-én 16:20-kor
               Aurora borealis (16)
               magyar dráma, 104 perc, 2017
Az Aurora Borealis - Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az '50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.
              
 
Július 23-án és 25-én 20:30-kor, július 28-án 20:10-kor, július 29-én 20:00-kor
               Saul fia (12)
               magyar filmdráma, 107 perc, 2015
A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.
 
 
Július 28-án 18:00-kor
Riverdance 25. évfordulós gálaelőadás Dublinban
               angol táncfilm, 120 perc
25 évvel ezelőtt mindössze hét perc örökre megváltoztatta az ír táncot. Az 1994-es Eurovíziós dalfesztivál szünetében nézők milliói láthatták első alkalommal a Michael Flatley vezetésével színpadra lépő Riverdance produkciót, ami kirobbanóan nagy sikert aratott és világszerte az egekbe repítette a társulat népszerűségét. 25 évvel később, 2020. februárjában egy nagyszabású, kétórás gálaelőadással emlékeztek meg az évfordulóról ugyanott, ahol minden elkezdődött: Dublin legnagyobb arénájában. Bill Whelan zeneszerző újra megidézte azt a Grammy-díjas hangzást, ami védjegyévé vált a ír táncnak, míg Moya Doherty producer és John McColgan rendező innovatív és rendkívül látványos megoldásokkal teljesen megújították, 21. századivá alakították show-t. A varázslatos előadást teljes hosszában megörökítő mozifilm most az évforduló alkalmából limitált vetítéssorozatban világszerte a mozikba kerül egy-egy estére.
 
 
Július 29-én 18:15-kor
A terápia (16)
feliratos francia vígjáték, 93 perc
Michel, az író és Gerard, a színész egy terápiás-gyógyító központban találkoznak egymással. Mindketten próbálják „túlélni” a kezeléseket és a kúra megpróbáltatásait. Ez nem könnyű számukra, ugyanis a kezelések mellett szigorúan diétázniuk kell, továbbá a cigiről és a borról is le kell mondaniuk. Egy napon váratlan vendégek érkeznek Michelhez, akik egy közös ismerősük eltűnéséről faggatják az írót, de ő nem árul el semmit. A rejtélyes történetről Gerard-nak is meg van a véleménye, amellyel újdonsült barátja védelmére kell… A filmben Michel Houellebecq és Gerard Deaprdieu önmagát alakítja!
Július 23-án, 24-én és 27-én 14:00-kor, július 25-én 13:00-kor, július 26-án 13:20-kor, július 28-án 14:55-kor, július 29-én 14:50-kor
Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák (0)
magyar animációs film, 72 perc
A Bogyó és Babóca rajzfilm-sorozat negyedik részében a csigafiú és a katicalány új kalandokon keresztül fedezi fel a világot. Kiderül, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a kerekesszékes Holdbogár, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell focizniuk. A Bogyó rajza című történet arra világít rá, hogy amit valaki csúnyának tart, azt más szépnek láthatja, míg a Buborék és a Tündérkártya epizód az óvodások közti konfliktusok feloldására mutat példát.
 
 
Július 23-án 15:25-kor, július 24-én és 25-én 15:30-kor, július 26-án 14:00-kor, július 27-én 15:25-kor, július 28-án és 29-én 14:45-kor
Medvevilág Szicíliában (6)
 szinkronizált olasz-francia animációs film, 82 perc
Dino Buzzati varázslatos meséje elevenedik meg A vörös teknős alkotóinak új, nagyszabású animációs filmjében. A mesebeli Szíciliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek. A Medvevilág Szicíliában a XX. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve. A belőle készült animációs film felnő a feladathoz: az olasz származású rendező, Lorenzo Mattotti a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt.
 
,,Vissza a moziba! – A magyar film hónapja”
Július 23-án 13:50-kor, július 24-én 14:05-kor, július 26-án 14:40-kor, július 27-én 14:05-kor

Vad erdők, vad bércek: A fantom nyomában - Kibővített moziváltozat (6)

magyar természetfilm, 62 perc
A WWF Magyarország ajánlásával érkezik országszerte a mozikba Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika, a Vad Balaton, Vad Kunság, és Vad Szigetköz alkotóinak új természetfilmje, amelyben a korábbi filmjeikre is jellemző lélegzetelállító képsorokon tárulnak fel az Északi-középhegység folyóvölgyei, mély szurdokai, napfényben fürdő bércei, ködbe vesző hegyoldalai és gazdag élővilága. A különleges technikai megoldásokkal készült, látványos és részletgazdag 4K felvételeket felvonultató szélesvásznú természetfilm intim közelségben, nem mindennapi helyzetekben mutat-ja be az észak-magyarországi erdőségek változatos növény- és állatvilágát az avarszinttől a lomb-koronáig. A filmbéli „fantom” nem más, mint rejtőzködő életmódja miatt rendkívül nehezen lencsevégre kapható hiúz, amely nemrég újra feltűnt a hazai vadvilágban. Az ő nyomait kutatva tárul fel az erdőlakók élete, olyan különleges felvételekkel, mint a patakokban ívó ingolák, a fészket rakó szirti sasok, a bokszoló mezei nyúlpár, a fák között lomhán zümmögő óriás szarvasbogarak, vagy a vízirigók, hegyi kérészek párzásának ritka pillanata. A Vad erdők, vad bércek - A fantom nyomában a 2020-as Magyar Mozgókép Szemlén elnyerte a Legjobb ismeretterjesztő filmnek járó Magyar Filmdíjat. A film az NMHH Médiatanács támogatásával, Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre.
 
,,Vissza a moziba! – A magyar film hónapja”
Július 23-án 15:05-kor, július 25-én 14:20-kor, július 27-én 15:20-kor
A mi Kodályunk (6)
magyar dokumentumfilm, 90 perc
A 20. század korszakalkotó zenetudósa, zeneszerzője és népzenekutatója előtt tisztelegve érkezik a mozikba A mi Kodályunk című rendhagyó dokumentumfilm, amely Kodály kevéssé ismert fiatalkorát dolgozza fel két kimagaslóan tehetséges fiatal muzsikus szemszögéből, egy 1910-es szerzői estet állítva középpontba. Petrovics Eszter filmjének főszereplője Ránki Fülöp zongoraművész és Devich Gergely csellóművész, akik a 2019-ben újból megrendezett hangverseny során nemcsak gyönyörűen megszólaltatják Kodály darabjait, de a koncertre való felkészülés során ellátogatnak Galántára és Nagyszombatra, ahol Kodály a gyermek-, majd gimnáziumi éveit töltötte, valamint a Zoborvidékre is, ahová első gyűjtőútjaira ment vissza 1905-ben. A Budapestet érintő rész középpontjába Kodály egyetemi évei és a korszak legfontosabb kompozíciói kerültek, valamint az említett 1910-es szerzői est a Royal Szálló hangversenytermében. A szokatlan formanyelvű, zenei betétekkel gazdagon átszőtt alkotásban a hagyományos ismeretterjesztő filmektől eltérően minden információ a zenészek párbeszédeiből derül ki. Kodály írásai belső monológként hangzanak el Kaszás Gergő színművész előadásában, emellett archív rádiós anyagok felhasználásával megszólalnak pályatársak és tanítványok, többek között Ferencsik János, Vikár László, Doráti Antal, Molnár Antal és Szokolay Sándor is. A film a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával, Muhi András (Testről és lélekről, Csak a szél) és Ferenczy Gábor (Virágvölgy, X – A rendszerből törölve) produceri keze alatt készült el.
 
 
,,Vissza a moziba! – A magyar film hónapja”
Július 25-én 21:00-kor, július 28-án 20:15-kor
Seveled (12)
magyar romantikus vígjáték , 90 perc
Elsőre jó ötletnek látszott. Gergő (Mészáros Béla), a csajozógép filmkritikus szeretne beteg édesanyja (Básti Juli) kedvében járni, és a jó ügy érdekében hazudik egy nagyot. Csak egyetlen egyet: beviszi hozzá a kórházba a szomszédját (Tenki Réka), a nagyszájú ex-sztriptíztáncosnőt, akinek van egy nagy előnye: öt hónapos terhes. Az unokamániás anyuka boldogan látja, hogy a fia révbe ért, elbúcsúzik mindenkitől – és meggyógyul. Ettől kezdve Gergő és Saci kénytelen újabb és újabb hazugságokkal tartani a frontot. Bár alig bírják egymást elviselni, ha jön a „nagyi”, úgy tesznek, mintha boldog, fiatal pár volnának. Az átverések persze sosem tökéletesek, és a bonyodalom Saci pocakjával együtt terebélyesedik: pedig előbb-utóbb meg kell születnie a megoldásnak.kalandok hosszú sorának, amit külön-külön megélnek.
 
 
,,Vissza a moziba! – A magyar film hónapja”
Július 23-án 20:55-kor
BÚÉK (16)
magyar dráma, vígjáték, 102 perc
Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.
 
 
Július 25-én 13:30-kor
A vadon hívó szava (12)
szinkronizált amerikai animációs kalandfilm, 105 perc
A klasszikus irodalmi mű alapján készült A VADON HÍVÓ SZAVA új életre kelti Buck történetét. Az imádnivaló kutya kényelmes városi élete fenekestül felfordul, amikor váratlanul messzire szakad kaliforniai otthonától, és az alaszkai Yukon terület zord vadonjában találja magát az 1890-es évek aranyláza idején. A postaszánt húzó kutyacsapat legújabb tagjaként – majd később vezéreként – Buck élete kalandját éli át, s végül megleli valódi helyét a világban, midőn a maga ura lesz.
 
Július 26-án 17:30-kor
Előre (6)
szinkronizált amerikai animációs vígjáték, kalandfilm, 114 perc
Egy városi fantáziavilágban két tizenéves elf-fivér nem mindennapi küldetésre indul, hogy kiderítsék, maradt-e még némi varázslat a világban. 
 
 
VERTIGO FILMHÉT
Július 23-án 16:45-kor
               Bérgyilkost fogadtam (16)
               feliratos angol akciófilm, fekete komédia, dráma, 90 perc
William tíz sikertelen öngyilkossági kísérlet után megbíz egy idősödő bérgyilkost a feladat professzionális végrehajtásával. A bérgyilkos egy hetet kap a megbízás teljesítésére, és szerződésben rögzítik, ha ennyi idő alatt nem sikerül a túlvilágra küldeni a fiatalembert, akkor a megbízó visszakapja a pénzét. William azonban váratlanul találkozik álmai nőjével, így szeretne elállni a megállapodástól. Azonban egyáltalán nem egyszerű egy aláírt szerződéstől visszalépni.
 
 
VERTIGO FILMHÉT
Július 23-án 18:25-kor
               Judy (12)
               szinkronizált angol életrajzi dráma, musical, 118 perc
A Judy a legendás amerikai színész-énekesnő, Judy Garland életének utolsó hónapjait dolgozza fel. A negyvenes éveiben járó Judy Garland, az Óz, a csodák csodája Dorothyja több, tragikusan végződő házasságon jutott túl, és a hatvanas évek végére folyamatos anyagi és drog problémákkal küzdött. Annak reményében, hogy elegendő pénzt kereshet két kisebb gyermekének eltartására, elvállal egy londoni varietéturnét. Bár Garland népszerűsége Amerikában már megkopott, csillaga Európában még fényesen ragyogott, amikor 1969 telén megérkezett Londonba. A fellépések azonban nem minden zökkenő nélkül zajlanak, Garland folyamatos harcot folytat saját magával, a közönséggel, és a menedzsmenttel egyaránt.
 
 
VERTIGO FILMHÉT
Július 24-én 17:15-kor
               Lótolvajok (12)
               feliratos norvég-svéd-dán dráma, 123 perc, 2019
A hatvanas éveiben járó özvegy férfi egy észak-norvég faluba vonul vissza a civilizációtól. Egy téli estén találkozik szomszédjával, akiről kiderül, évtizedekkel korábban ismerősök voltak. Felidézik a régi idők emlékeit, amikor a férfi 15 éves tinédzser volt, s életre szóló élményekkel gazdagodott. Apjával az egész nyarat egy egyszerű folyóparti kunyhóban töltötte, megismerve a természet szépségeit, a vadlovak betörését, a kemény favágó munkát, valamint az első szerelem élményét is. De az idill mögött titkok, traumák és fájdalom is kijutott a fiatalnak, életre szóló sebeket ejtve a tinédzser lelkén.
 
 
VERTIGO FILMHÉT
Július 24-én 19:30-kor
               Daniel (16)
               feliratos dán-norvég-svéd filmdráma, 138 perc, 2019
Egy fiatal dán fotóriporter, Daniel Rye igaz történetét dolgozza fel a film, akit 2013-ban Szíriában rabolt el és tartott fogságban több más külföldi társával együtt az Iszlám Állam. Daniel és társai, köztük az amerikai újságíró, James Foley a rettenetes körülmények között egyfajta napi rutint alakítanak ki a túlélés érdekében: jógáznak, edzenek, nyelvleckéket adnak egymásnak. Eközben a háttérben parttalan túsztárgyalás folyik a terroristákkal az emberéletekről. Rye volt az utolsó életben maradt túsz, akit 2014-ben, 398 nap után engedtek szabadon, miután családja kifizette érte a váltságdíjat.
 
 
VERTIGO FILMHÉT
Július 25-én 16:00-kor
               A szoba (16)
               feliratos ír-kanadai filmdráma, 118 perc, 2015
Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.
 
 
 
VERTIGO FILMHÉT
Július 25-én 18:10-kor
               Sötét vizeken (12)
               szinkronizált amerikai életrajzi dráma, történelmi film, 126 perc
Robert Bilott céges jogász, aki nagyvállalatokat véd nagy hatékonysággal. Egy nap felkeresi egy farmer, akit imádott nagyanyja küldött hozzá, hogy segítsen neki. Bilott hamarosan rájön, hogy a DuPont vegyi vállalat évek óta mérgezi egy kisváros ivóvizét, amitől többszáz állat pusztult el és a helyi lakosokat is mérgezi. Az ügyvéd kilátástalannak tűnő küzdelembe kezd a kisemberek védelmében a hatalmas nagyvállalat ellen. A világ egyik legnagyobb vegyi gyára ellen vívott jogi küzdelem tétje, hogy a számos rejtélyes megbetegedés és haláleset, valamint az évtizedeken át tartó ivóvíz-szennyezés ténye napvilágra kerüljön. Az ügyvéd az igazság kiderítése érdekében kockára tesz mindent, a karrierjét, a családja és a saját biztonságát is.
 
 
VERTIGO FILMHÉT
Július 26-án 16:00-kor
               Én, Tonya (16)
               feliratos amerikai fekete vígjáték , 119 perc, 2017
Tonya Harding bulvártörténete a kilencvenes évek amerikai médiaeseményeinek egyik legnagyobb port kavart sztorija volt. A tehetséges fiatal műkorcsolyázó karrierje ragyogóan ívelt felfelé, amelyben a sportoló elszántsága mellett elvitathatatlan része volt a nem éppen finomkodó nevelési és edzői módszereket alkalmazó szabad szájú anyjának. Aztán Tonya egy nap megismerkedett egy férfival, s az élete innentől meredeken más irányt vett. Például egy, legnagyobb riválisa elleni merényletig. Tonya egyszeriben a legnagyobb közellenséggé vált, pedig lehet, hogy ő is csak egy áldozat volt, neveltetése és ex-pasija áldozata. Az Én, Tonya az események szatirikus feldolgozása. Vagy lehet, hogy az élet ennyire abszurd fordulatokra volt képes?
 
 
 
 
 
 
VERTIGO FILMHÉT
Július 26-án 18:10-kor
               Ígérem, hogy visszatérek
               feliratos francia-német akciófilm, 107 perc
Sarah az egyetlen női tagja az európai űrprogramnak, ami rengeteg idejét veszi el. Egyedül neveli nyolcéves lányát és bűntudata van, hogy nem tölt több időt a gyerekével. Az anya-lánya kapcsolat újabb válságba jut, amikor Sarah-t beválasztják egy egyéves űrutazásba, a Proxima küldetésbe. Sarah látszólag megoldhatatlan válaszút előtt áll: imádott gyerekét egy évre hátrahagyja, és élete álmát megvalósítva a karrierjét válassza, vagy lemondjon mindenről és maradjon a kislányával?
 
 
VERTIGO FILMHÉT
Július 27-én 17:00-kor
               Az ifjú Ahmed (16)
               feliratos belga-francia filmdráma, 81 perc
A belga-arab kétnemzetiségű Ahmed, egy átlagos, szabadidejét videojátékokkal töltő, 13 éves kamasz, aki egyik napról a másikra megváltozik és a fundamentalista iszlám értékrend felé fordul. Öngyilkos merénylőkről és fanatikusokról néz videókat, anyját és húgát megszégyeníti. Összetűzésbe kerül anyjával és tanárnőjével is a Korán, nőkkel kapcsolatos és erőszakos értelmezései miatt. A fiú lelki vezetője, egy fundamentalista imám feltüzeli a tinédzsert, aki gyilkos merényletre szánja rá magát a tanárnővel szemben.
 
 
VERTIGO FILMHÉT
Július 27-én 18:45-kor
               Nyomorultak (16)
               feliratos francia krimi-dráma, 102 perc
Stephane vidéki rendőr, nemrég költözött Párizsba és egy civil ruhás bűnüldöző egységhez kerül a város legproblémásabb negyedébe. A törvénytisztelő férfi számára sokkolóan hat, hogy az itt szolgálatot teljesítő kollégák az erőszaktól sem riadnak vissza szolgálatteljesítés közben, és teljesen szabadon értelmezik a törvényeket. A háromfős csapat tagja a rasszista fehér Chris és az afrikai származású, muszlim Gwanda, akik nem kímélik a külváros lakóit, s maguk is elsüllyednek a korrupció és bűn mocsarában. Stephane-nak rá kell döbbennie, hogy a környéken sajátos igazságszolgáltatás működik, ahol a békét a különféle bűnbandák tartják fenn, törékeny alkuk és pillanatnyi megállapodások alapján. S elég egy szikra, hogy fellángoljon a megállíthatatlan erőszak.
 
 
Július 29-én 18:00-kor
               Pesti balhé (16)
               magyar akció-vígjáték, 2020
Gyerekkorukban elválaszthatatlan haverok voltak. Csak kicsit rosszak: ártatlan kalandozásaik nyomában lángoló gyerektáborok és rémült pedagógusok maradtak. Azután felnőttek – de szerencsére nem komolyodtak meg. Marcell (Mészáros Béla) kivételével, aki kőgazdag, de nem túl boldog mérnök lett, mind ugyanolyan gátlástalan, pihentagyú tréfacsinálók, mint voltak. És amikor a banda (Szabó Simon, Elek Ferenc, Petrik Andrea, Jászberényi Gábor, Inotay Ákos) egyik tagjának az az ötlete támad, hogy egy fura festményét társai James Bondot megszégyenítő ügyességgel lopják be az évszázad műkincs-árverésére, még a tőlük eltávolodott régi cimborát is sikerül rábeszélni az eszement bűntényre. De nincs tökéletes terv. Vagy hát: náluk biztos nincs. Egy profi bűnöző (Reviczky Gábor) bevonása után is csak káosz, kaland, küzdelem és sok béka mard. De ők épp az ilyen helyzeteket szeretik…
 
 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

2024-04-23 08:53

Szurkolói ankétot tartottak Körmenden

A szurkolók nem maradtak adósak a kérdésekkel.Tovább

2024-04-23 08:43

A körmendiek számíthatnak rájuk

évértékelő közgyűlésTovább

2024-04-22 18:00

Választási hírek

nyilvántartásba vételi határozatokTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink