Hírek, aktuális / AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2021-10-27 10:59:08
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz


AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2021. október 28. – november 3.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


A farkas és az oroszlán (6)
francia családi kalandfilm, 99 perc, 2021

 

 
Október
29.
30. 31.
November
1.
2.
Nagyterem
13:55
13:40
Nagyterem
13:25
13:40


Nagyapja halála után, a 20 éves Alma elhatározza, hogy visszatér a gyerekkori otthonába – egy varázslatos kis szigetre a kanadai erdők mélyére. Tartózkodása alatt segítségére siet két elveszett kölyöknek: egy farkasnak és egy oroszlánnak.

Dűne (16)
amerikai-angol-magyar-kanadai sci-fi dráma, kalandfilm, 155 perc, 2021
Október Nagyterem
28.
29.
30. 31.
November
1.
2.
November
3.
19:20
20:45
18:20
Nagyterem
18:00
17:50
Jávor Pál terem
15:45

 

 
Paul Atreidesre (Timothée Chalamet) olyan sors vár, amelyet senki fel nem foghat: sem más, sem ő.
A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában járunk. A királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de a naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette van egy ember, aki talán békét hozhat az univerzumnak.
De ehhez harcolnia kell.
Ellenséges bolygók, fantasztikus tájak, különös lények és emberfölötti teljesítmények története ez. És két évszázados királyi ház, az Atreidesek és a Harkonnenek viszályáé. És egy szerelemé, amelyet egész hadseregek sem tehetnek semmissé.
Valószínűleg ez 2020 legnagyobb szabású, legkülönlegesebb, legjobban várt filmje – amelyet jórészt Magyarországon forgattak. A Szárnyas fejvadász 2049, az Érkezés és a Sicario rendezője elképesztő szereplőgárda segítségével, két részben álmodta vászonra a kultikus sci-fi regényt.
A Twentieth Century Studios és a Locksmith Animation a közösségi média korában játszódó filmjének főszereplői Barney, a társaitól idegenkedő általános iskolás fiú és újdonsült beszélő digitális eszköze, Ron, akinek fő funkciója, hogy felhasználója legjobb barátja legyen. Ron mulatságos meghibásodásai olyan izgalmas kalandokat idéznek elő, melyek során a fiú és robotja megtanulják, az igazi barátságok bizony nem mindig működnek olajozottan.

Elk*rtuk (16)
magyar krimi, politikai dráma, 125 perc, 2021

 

 
Október
28.
30. 31.
November
1.
Október
29.
November
2.
Nagyterem
16:55
15:55
Nagyterem
15:35
Jávor Pál terem
17:40
Jávor Pál terem
17:40

 

 
2006-ban Budapesten valami összetört. Az akkor tizenhat éves Magyar Köztársaság vezetőjének kiszivárgott “őszödi beszéde” alapjaiban rengette meg az emberek demokráciába és a kommunizmus utáni rendszerváltozásba vetett hitét.
Magyarország első, valós eseményeken alapuló politikai krimije ebbe az időszakba, 2006 indulatokkal teli őszére kalauzolja el nézőit egy fiatal, feltörekvő elemzőlány történetén keresztül.
Amikor Réka (Bánovits Vivianne) rájön, hogy a főnöke (Bokor Barna) részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy ezzel jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll az MTV-nél újságíró-gyakornokként dolgozó szerelmével (Mózes András), és nyomozni kezd, de mivel lebukik a főnöke előtt, egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak. Ezért miközben a beszéd kiszivárogtatásának hátterét, a tévészékház ostromának részleteit és a budapesti rendőrattakok ellentmondásait kutatják, nem csak a karrierjük kerül veszélybe...

Venom 2 – Vérontó (18)
amerikai akció-horror, vígjáték, 97 perc, 2021
Október Jávor Pál terem
28.
29.
30.
31.
November
1.
2.
3.
14:00
13:45
21:45
19:50
Jávor Pál terem
14:00
15:50
18:30


„Ha egyszer kiszabadulok innen, lesz egy kis vérontás” – mondta egy titokzatos fegyenc a Venom végén Eddie Brock-nak (Tom Hardy). Annak a vakmerő, nagyszájú tényfeltáró újságírónak, aki egy laboratóriumi felderítése során súlyosan megfertőződött: és azóta szimbiótaként, a testében élősködő gonosz Venommal együtt kénytelen élni.
És kezdi megszeretni, hogy egy szupererős szörny lapul benne.
Rá is szorul: mert mostantól nemcsak magával kell szembenéznie, hanem egy nála is erősebb, gonoszabb lénnyel, akit nem akar senki rövid pórázon tartani. Jön Vérontó (Woody Harrelson), hogy ígérete szerint pusztítson a világon.
Meg kell állítani. Bármi áron.
A Venom első része őrült siker volt, több mint 850 millió dollár bevételt termelt világszerte: az első rész sztárjai most mind visszatérnek, sőt, egy pompás főgonosszal egészülnek ki, hogy elbeszéljék a félig jó, félig gonosz Marvel-hős még vadabb, még arcátlanabb történetét.


Külön falka (12)
magyar-szlovák filmdráma, 98 perc, 2020
Október
30.31.
November
2. 3.
Jávor Pál terem
14:00
Jávor Pál terem
14:00


A Külön falka történetében a tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.


Az igazság bajnokai (18)
dán vígjáték, 116 perc, 2020
Október Jávor Pál terem
28.
29.
30. 31.
November
1.
15:50
15:30
17:45
Jávor Pál terem
17:45

 

 
Mathilde egy tragikus vonatbalesetben veszíti el édesanyját. Apja, Markus hivatásos katonaként hosszú éveket töltött távol otthonuktól, most hazatér egyedül maradt lányához. Hamarosan felkeresi Markust egy különös figura, Otto, aki szintén a vonaton utazott és állítja, hogy a baleset nem volt véletlen. A gyilkosságot egy koronatanú kiiktatására tervelték ki, aki az Igazság bajnokai nevű motorosbanda feje ellen tanúskodott volna, Markus felesége pedig csupán véletlen áldozata volt a merényletnek. A katona nem habozik, Ottoval és barátaival – akik a feladatra tökéletesen alkalmatlanok – bosszúhadjáratra indul, még ha ehhez a fél alvilággal le is kell számolnia.
Az Oscar-díjas Anders Thomas Jensen (Gengszterek fogadója, Zöld hentesek, Ádám almái, Férfiak és csirkék) dán forgatókönyvíró és filmrendező fekete komédiája újra összehozza a dán filmek legkedveltebb színészeit. A világsztár, Mads Mikkelsen (Még egy kört mindenkinek, Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet, Férfiak és csirkék, A vadászat, Ádám almái, Hannibal) mellett Nikolaj Lie Kaas (A 64-es betegnapló, Palackposta, Fácángyilkosok, Nyomtalanul, Zöld hentesek, Ádám almái), és Nicolas Bro (Férfiak és csirkék, Ádám almái) a főszereplői a filmnek. Az igazság bajnokai nemzetközi premierje az ’A’ kategóriás Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol az alkotás nyitófilm volt, és versenyben is szerepelt. Az igazság bajnokai négy kategóriában volt jelölt a dán kritikusok díjára, valamint 15 kategóriában jelölték a Dán Filmakadémia éves díjára, a Robert-díjra. Utóbbit négy kategóriában el is nyerte (Legjobb színésznő, női mellékszereplő, zene és vizuális effektusok) a film.
Gyilkos Halloween (18)
amerikai horror, thriller, 106 perc, 2021
Október Jávor Pál terem
29.
30.
31.
November
1. 2.
3.
Október
28.
22:00
19:50
21:40
Jávor Pál terem
20:00
20:15
Nagyterem
22:15


2018-ban Jamie Lee Curtis főszereplésével a David Gordon Green-féle Halloween tarolt a mozipénztáraknál, több mint 250 millió dollár bevételt hozott világszerte, a négy évtizedes film-franchise legjövedelmezőbb darabja lett, és megdöntötte a legjobb nyitóhétvége rekordját a női főszereplős horrorfilmek terén.
És a Halloween éjszaka, amikor Michael Myers visszatért, még nem ért véget...
Percekkel azután, hogy Laurie Strode (Curtis), lánya, Karen (Judy Greer), és unokája, Allyson (Andi Matichak) ott hagyják a maszkos szörnyeteget Laurie lángoló alagsorába zárva, Laurie-t életveszélyes sérülésekkel szállítják kórházba, és abban a hiszemben van, hogy végre megszabadult attól, aki egy életen át gyötörte.
Ám amikor Michaelnek sikerül kiszabadulnia Laurie csapdájából, a rituális vérfürdő folytatódik. Miközben Laurie próbálja leküzdeni fájdalmát, arra készül, hogy megvédje magát, és ezzel Haddonfield városát is arra ösztökéli, hogy összefogjanak a megfékezhetetlen szörnyeteg ellen.
A Strode nők összeállnak Michael első ámokfutásának túlélőivel, és úgy döntenek, a saját kezükbe veszik a dolgokat, és igazságtevő csapatot alkotva vágnak neki, hogy egyszer s mindenkorra levadásszák Michaelt.
A gonosz ma meghal.


A feleségem története (16) | EZÜSTKOR FILMKLUB
magyar-német-olasz filmdráma, romantikus film, 169 perc, 2021

 

 
November Nagyterem
3. 15:00


Störr Jakab, a holland hajóskapitány, rögvest megkéri Lizzy, az elragadó francia hölgy kezét, amint meglátja. Boldognak induló házasságuk azonban a meghitt pillanatok mellett gyötrelmes órákban is bővelkedik. A kapitány érzelmi hullámverései a féltékenység tűpontos természetrajzát és a férfi-nő kapcsolat feloldhatatlan ellentmondásait tárják elénk.
Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett, azonos című regénye alapján készült. Az Ezeregyéjszaka-szerűen dús szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét.
A feleségem történetében Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekből és a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. Fontos szerepben látható továbbá Louis Garrel (Bernardo Bertolucci - Álmodozók), Josef Hader (Stefan Zweig - Búcsú Európától), Ulrich Matthes (Bukás), Udo Samel (Babilon Berlin), Jasmina Trinca (Fortunata), valamint Funtek Sándor, Hajduk Károly és Mácsai Pál.


Add tudtul a fiaidnak| A holnap reménye | Tiszteletadás Gyöngyössy Imre költő, filmrendezőnek
magyar dokumentumfilm, 1985
Október Jávor Pál terem
28. 18:00


A "Job lázadása" című kutatás során a filmcsapat egy zsidó paraszti kultúra nyomaira bukkant Északkelet -Magyarországon. 1944 előtt a Tisza partján önálló zsidó parasztság működött. A kis falvakban élő zsidó gazdák, pásztorok és kereskedők úgy vélték, hogy az imák az egyén tevékenységében, munkájában és szeretetében is megnyilvánulnak. Minden faluban mágikus erővel rendelkező rabbi élt. Még ma is látogatók érkeznek a világ minden tájáról, hogy levelet küldjenek, kérve, hogy teljesítsék kívánságaikat Isaac Taub csodarabbi sírján. Egykor 425 000 zsidó paraszt élt ezen a vidéken. A holokauszt alatt mindannyiukat kiirtották. A deportálás után mindössze húsz családnak sikerült visszatérnie. Ez a kelet -európai zsidó kultúra hozta létre az olyan művészeket, mint Marc Chagall, Yehudi Menuhin és Martin Buber.


Post Mortem (16)
magyar horror, misztikus thriller, 115 perc, 2020
Október Jávor Pál terem
28.
29.
Október
30.31.
November
1.2.
3.
21:10
19:55
Nagyterem
21:15
Nagyterem
20:45
20:10


Az első világháború véget ért. A spanyolnátha járvány lecsendesedett.
De sok halott temetetlenül maradt, és ők a mi világunkban rekedtek. És egyre dühösebbek, amiért nem találnak nyugalmat.
1918 fagyos telén Tomás (Klem Viktor) a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki.
A kísértetek nem akarnak békében élni az élőkkel.
Az első igazi magyar horror egy különleges korban, különleges helyszínen játszódik, és elképesztő vizuális effektusokkal, valamint mindig új fordulatot tartogató forgatókönyvvel rémíti és lepi meg nézőit.
A Francia Kiadás (12) | ANGOL NYELVEN - MAGYAR FELIRATTAL
német-amerikai romantikus vígjáték , 108 perc, 2020
Október Jávor Pál terem
28.
30.31
November
1.
Október
29.
November
2.
19:10
15:45
Jávor Pál terem
15:45
Nagyterem
15:55
Nagyterem
15:50


A szeretett kansasi születésű szerkesztő, Arthur Howitzer, Jr. halálának alkalmából A Francia Kiadás (egy széles körben terjesztett francia székhelyű amerikai magazin) szerkesztősége összegyűlik, hogy nekrológot írjon. A Howitzerhez kötődő emlékekből négy történet elevenedik meg: útinapló a Bicikliző Riportertől a város kétes hírű kerületeiről; “A betonremek”, egy pszichopata festőbűnözőről és az őt őrző nőről, egyben múzsájáról, továbbá rámenős műkereskedőkről; “Egy kiáltvány módosításai”, egy diáklázadás csúcspontján, a barikádok árnyékában esett szerelem és halál krónikája; és “A rendőrkapitány privát étkezője”, egy feszültséggel teli elbeszélés kábítószerről, gyermekrablásról és az étkezés művészetéről.
Az Oscar-díjra jelölt, elismert filmes, Wes Anderson elméjének legújabb szüleményében, A FRANCIA KIADÁS-ban egy 20. századi, kitalált francia városban publikált amerikai magazin utolsó kiadásából elevenedik meg egy csokorra való történet. Feltűnik benne Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Stephen Park, Bill Murray és Owen Wilson is.


MAGYAR PASSIÓ (12)| Díszbemutató és közönségtalálkozó | Vendégünk Eperjes Károly színművész a film rendezője
magyar filmdráma, 2021
Október Nagyterem
29. 18:00


Az 1950-ben játszódó film történetében Leopold atya azért küzd szerzetestársaival, hogy a háború után újjáéledő országban a ferences rendet ismét felvirágoztassa. Kezdetben a kommunista hatalom nem akadályozza őket tevékenységükben, még a háborúban elrejtett kegytárgyaikat is visszakaphatták. Ez a „békés” állapot nem tart sokáig. Leopold atyát koholt vádak alapján letartóztatják és hogy megtörjék, kegyetlen kínvallatások alá vetik. Volt diákját, a vallásnak hátat fordító, a szocialista rendszerben hívő fiatal tisztet, Keller főhadnagyot - Fjodorov őrnagy parancsára - bízzák meg a beismerő vallomás kicsikarásával. Az atya kitartása, ellenállása azonban mindent megváltoztat…












 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

2024-04-18 16:20

Kosárlabda Diákolimpia Országos Elődöntője Körmenden

Továbbjutott az Olcsai csapataTovább

2024-04-18 15:56

Áramszüneti tájékoztató

Új fogyasztó bekötéseTovább

2024-04-18 10:42

Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

Nevezési határidő: április 22.Tovább

2024-04-18 10:34

Gyermek Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink