Hírek, aktuális / AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2018-11-28 09:03:17
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2018. november 29-december 5.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
November 29-én, 30-án és december 3-án 20:30-kor, december 1-jén 19:45-kor, december 4-én 15:30-kor
Bohém rapszódia (12) 134’
szinkronizált angol-amerikai életrajzi dráma, zenés film
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit. 




November 29-én, 30-án és december 3-án 18:00-kor, december 1-jén 17:15-kor, december 2-án 18:35-kor, december 4-én 20:00-kor, december 5-én 20:15-kor
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei 3D (12) 134’
szinkronizált amerikai-angol fantasy, családi kalandfilm,
Göthe Salmander szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie és az auror Propentina valamint a legjobb szívű mugli, Jacob. Meg persze a varázslók és emberek közötti békességet gyűlölő, nagyhatalmú és mindenkin átgázoló Gellert Grindelwald…




November 29-én, 30-án és december 3-án 16:15-kor, december 1-jén 15:15-kor, december 2-án 14:00-kor
A diótörő és a négy birodalom 2D (12) 99’
szinkronizált amerikai családi kalandfilm, fantasy
Clarának csupán egy kulcsra van szüksége. Egy kulcsra, aminek nincs párja, mert ez nyitja a dobozt, ami felbecsülhetetlen ajándékot rejt néhai édesanyjától. A keresztapja éves ünnepi bálján a kislány egy aranyfonálhoz jut, ami elvezeti őt az áhított kulcshoz – aminek rögvest nyoma is vész egy különös, rejtelmes párhuzamos világban. Odaát Clara találkozik egy Philip nevű katonával, egy sereg egérrel és három birodalom kormányzóival. Clarának és Philipnek az ominózus negyedik birodalom területére kell merészkedniük, amit egy zsarnok irányít, hogy visszaszerezzék a kulcsot és visszaállítsák a harmóniát e bizonytalan világban.




November 29-én, 30-án és december 2-án 14:00-kor, december 1-jén 13:45-kor
Lucia látomásai (12) 110’
feliratos olasz vígjáték
A fiatal olasz nő, Lucia egyedül neveli tizenéves lányát. Építkezésekhez méri fel a földterületeket. Egy nap munka közben különös dolgokra lesz figyelmes, és ennek hatására hősies harcba kezd elveiért. Az érzékeny és kitartó Lucia a végsőkig küzd azért, hogy megmentse a gyönyörű völgyet, amelyben felnőtt.




November 29-én 14:25-kor, november 30-án és december 3-án 14:50-kor, december 1-jén 14:00-kor, december 2-án 21:00-kor, december 4-én 14:10-kor, december 5-én 13:30-kor
Van Gogh - Búzamezők és borús égbolt (12) 70’
feliratos olasz ismeretterjesztő film
A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő epizódjában Vincent Van Gogh munkássága egy egészen új nézőpontból kerül megközelítésre: a holland festőzseni műveinek legnagyobb magángyűjteményével rendelkező személy, Helene Kröller-Müller (1869–1939) szemszögéből, aki a festő közel háromszáz alkotását vásárolta fel a 20. század elején. Miközben a film végigköveti a műgyűjtő nő életútját, végigvezeti a nézőket a De Huge Veluwe Nemzeti Park területén található Kröller-Müller Múzeum páratlan építészeti csodáján és a benne megtalálható felbecsülhetetlen értékű műalkotásokon. Van Gogh egzisztenciális és lelki vívódásai testvére, Theo leveleinek egy-egy bekezdésén keresztül tárulnak fel a filmben, amely Párizstól Provence-ig a festő különböző lakhelyeire is elkalauzolja a nézőket. Az alkotás vezérfonalul szolgáló másik kiállítás a vicenzai Basilica Palladiana „Búzamezők és borús égbolt között” című tárlata, amely negyven festményt és nyolcvanöt rajzot vonultat fel a Kröller-Müller Múzeum gyűjteményéből. A film különlegessége, hogy átfogó módon mutatja be mind a gyűjteményeket, mind a művészet iránti lángoló szenvedélyt, ami a létrejöttéhez vezetett. Amellett, hogy Van Gogh művészetét és zsenialitását hivatott elmondani, segít megérteni a rajz fontosságát is a művészeti stílusában. Bár látszólag ösztönszerűen megalkotott, festményeinek létrejöttét hosszú felkészülési folyamat előzte meg és ennek eredményeképp vázlatok helyett már önmagukban is kész művészeti alkotások születtek, amelyekben már megtalálhatóak a festményeire oly jellemző töredezett vonalvezetések.




November 30-án, december 2-án és 3-án 16:00-kor, december 1-jén és 4-én 15:45-kor

Cinema Paradiso (12) 123’

feliratos olasz-francia romantikus dráma
A kis Salvatore rajong a filmekért. Ha csak teheti, minden idejét a moziban tölti. A Cinema Paradiso az otthona, itt tölti az időt legszívesebben. A vetítőterem és a gépház serdülőkorának legfontosabb helyszínei, ahol meghatározó élményekben van része. A folyton ott tüsténkedő fiú különös barátságot köt a mozigépésszel, Alfredóval, aki tanácsokkal látja el a szerelemről, és az élet nagy dolgairól. Salvatore a Cinema Paradisóban segít a mozigépésznek egészen addig a napig, amikor a mozit tűzvész pusztítja el…
A film készültének 30. évfordulóján, felújított digitális kópiáról ismét mozikba kerül a legendás film! 




November 29-én 19:25-kor, november 30-án, december 2-án és 3-án 18:15-kor, december 1-jén 18:00-kor, december 4-én 20:00-kor, december 5-én 19:45-kor

A ház, amit Jack épített (16) 155’

dán-francia-német-svéd horror-dráma, thriller
A hetvenes-nyolcvanas évek Amerikájában követjük Jack (Matt Dillon), a sorozatgyilkos öt gyilkosságának történetét. A kiemelkedő intelligenciájú férfi maga mesél a tizenkét év leforgása alatt megtörtént, tetszőlegesen kiválasztott rémtetteiről, sorozatgyilkossá érésének állomásairól. Az epizódok között társa a beszélgetésben Verge, vagyis Vergilius (Bruno Ganz), amely utalás Dante Isteni színjátékában az alkotót a Pokolba kalauzoló költőre.





 

November 30-án, december 2-án és 3-án 21:00-kor, december 1-jén 20:40-kor,

Texasi láncfűrészes mészárlás 1974 (18) 83’

amerikai horror
Sally és Franklin Hardesty barátaikkal együtt elindulnak a Texas állami Newtba, hogy felkeressék nagyapjuk sírját, amit a hírek szerint feltörtek. Út közben különös és aggasztó dolgok történnek velük, mígnem rájönnek, hogy egy vérfagyasztó történet középpontjába kerültek. Sorra esnek áldozatául egy őrültekből álló családnak, melynek feje az emberi húsra éhes Bőrpofa. 



 

November 29-én 18:00-kor

A monostor gyermekei 74’

feliratos bhutáni-magyar-holland dokumentumfilm
Gyembó és húga, Tashi átlagos tinédzserek Bhutánban, az utolsó buddhista királyságban. Szabadidejüket leginkább focizással töltik, vagy a Facebookon lógnak. Kis himalájai falujukban édesapjuk a felelős a helyi buddhista monostor őrzéséért. A tisztség apáról fiúra száll, így az apa reméli, hogy hamarosan ő is fiának adhatja tovább a szent feladatot, szeretné, ha Gyembó mielőbb bevonulna a szerzetes iskolába. Eközben lánya, Tashi, profi focista karrierről álmodik, és egyre nyíltabban fejezi ki fiús identitását. Életében először elhagyja szülőfaluját, hogy megmérettesse magát az első női nemzeti focicsapat válogatótáborában. Egy olyan bhutáni család élesen megrajzolt és érzékeny portréját láthatjuk a filmben, amelyben a generációk közötti szakadékhoz csak a családtagok egymás iránti szeretete mérhető. Bár a bruttó nemzeti boldogság-index magas Bhutánban, sajnos még itt sem lehet minden álomból valóság.


Aptív Filmklub (helyár: 800Ft)
December 2-án 16:00-kor
Bohém rapszódia (12) 134’
szinkronizált angol-amerikai életrajzi dráma, zenés film
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit. 




December 4-én 18:00-kor
Queen - A Night in Bohemia (12) 70’
feliratos angol koncertfilm
1975 különösen fontos és mozgalmas év volt a Queen együttes történetében. Ez év októberében jelent meg az összes akkori slágerlista-rekordot megdöntő Bohemian Rhapsody, majd a platinalemezzé vált A Night of the Opera album, december 24-én, karácsony estéjén pedig a londoni Hammersmith Odeonban adtak teltházas koncertet, amit élőben közvetített a BBC televízió. A Hammersmith-beli koncert a fiatal zenekar addigi karrierjének csúcspontját jelentette, tucatnyi kamera rögzítette, ahogy kirobbanó formában előadják többek közt a Killer Queen, Liar, Keep Yourself Alive vagy a Now I'm Here című dalaikat. A felvétel különlegessége, hogy ezen az estén rögzítették első alkalommal a friss slágerlista-vezető Bohemian Rhapsody koncert-verzióját. A koncert és az album sikere egy új szintre emeletre az együttest és nagy lendületet adott, hogy a világ egyik legjelentősebb rockbandájává váljon a következő évtizedekben. 














Válogatás a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm fesztivál (BIDF) legjobb filmjeiből:
December 4-én 18:00-kor
Filmszakadás
amerikai dokumentumfilm
A 2010-es téli olimpia előtt Kevin Pearce az egyetlen snowboardos, akit esélyesnek tartanak a legenda, Shaun White legyőzésére. Kevin a versenyen egy új trükkel próbálkozik, ami hatalmas eséssel és súlyos agysérüléssel végződik. Amikor a kómából magához tér, az első gondolata, hogy mielőbb visszatérhessen a snowboardozáshoz. Hiába az orvosok figyelmeztetése: ha a fejét akár egy kis ütés is éri, az végzetes lehet. A film 232 különböző archív forrást ötvöz új felvételekkel, amelyek lenyűgöző moziélménnyé állnak össze. A Filmszakadás családtörténet, egy fiú felnőtté válásának nyomon követése, aki megismeri és megtanulja elfogadni önmagát. Mindeközben fontos kérdésekkel szembesülünk az extrém sportokról, és feltárul a vásznon egy rendkívüli család küzdelme, akiknek a legnagyobb nehézségekkel kell szembenézniük.




Ezüstkor Filmklub (helyár: 600Ft)
December 5-én 15:00-kor
Könyvesbolt a tengerparton (12) 113’
feliratos angol dráma
Anglia, 1959. A különös nő, Florence (Emily Mortimer) könyvesboltot akar nyitni a festői tengerparti kisvárosban. A helyi előkelőségeknek nem tetszik ez az ötlet, és eleinte az angol felső középosztályhoz méltó udvariassággal, majd egyre kíméletlenebb módszerekkel igyekeznek megakadályozni Florence terveit. Az eltökélt nő nem törődik velük, és megnyitja a hangulatos boltot, ahová eleinte bátortalanul, majd egyre gyakrabban térnek be a városka lakói. A helység nagyasszonya, Violet Gamart (Patricia Clarkson) azonban nem adja fel, és még a parlamentig is elmegy a könyvesbolt elleni hadjáratában. Florence azonban nem várt szövetségre talál a város egyik elvonultan élő, különc lakójában, az ódon és kísérteties udvarházban lakó, megközelíthetetlen Edmund Brundishban (Bill Nighy)…


A moszkvai balett előadásai az AGORA–Savaria Filmszínházban felvételről:
December 5-én 18:00-kor
Herman Severin Lovenskjold: A szilfid
120 perc
Esküvője napján egy skót fiatalember, James egy tündér, a szilfid csókjára ébred… A szilfid egy súlytalan teremtmény, aki a tökéletes és elérhetetlen nőt jelképezi a darab főhőse számára. A romantikus történet szerint az ideális nő egyáltalán nem elérhető, csak veszteség árán, mert amikor a gonosz szellemeknek köszönhetően mégis elérjük, a tündéri lény meghal.




A végső vágás joga – Válogatás Pálfi György filmjeiből
December 5-én 18:00-kor (helyár: 800 Ft)
Szabadesés (16) 89’
magyar-dél-koreai-francia játékfilm
A Szabadesés hét lakás történetét meséli el. Egymás alatti hét emeleten elhelyezkedő lakások nem hétköznapi történeteit. A bennünk fellelhető szorongások vizuális megjelenései ezek a történetek. Akár meg is történhetnének, talán meg is történnek - csak nem szeretünk róla beszélni. A film keretét adó zuhanás csupán ebbe a hét lakásba enged betekintést, de vannak még lakások - akár ebben a házban, akár más házakban, más városokban, más országokban is. És mindegyikben van egy-egy újabb történet. Furcsa történetek ezek, különös emberekről. 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink