Hírek, aktuális / AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2019-02-06 16:19:32
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2019. február 7-13.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU



Február 7-én, 8-án 10-én és 11-én 18:25-kor, február 9-én 17:00-kor, február 12-án 19:50-kor
A kedvenc (16)
feliratos ír-angol-amerikai életrajzi film, történelmi film, 120 perc
A 18. század eleje. Anglia háborúban áll a franciákkal. Ettől függetlenül a kacsafuttatás és az ananászfogyasztás virágzik. A törékeny Anna királynő foglalja el a trónt, nevében közeli barátja, Lady Sarah Malborough kormányozza az országot, s közben el is látja a betegeskedő uralkodót. Mikor egy új szolgáló, Abigail megérkezik az udvarba, bája és talpraesettsége révén Lady Sarah hamar szárnyai alá veszi – Abigail pedig csak az alkalmat keresi, hogy visszatérhessen arisztokrata életéhez. Ahogy a politika és a háború egyre inkább lefoglalja Sarah-t, Abigail szép lassan elfoglalja a helyét Anna mellett. Szárba szökkent barátsága a királynővel lehetőséget kínál számára, hogy megvalósítsa célját, és ebben se nő, se férfi, se politika, se nyúl nem gátolhatja meg. 






Február 7-én 17:30-kor, február 8-án és 9-én 17:00-kor, február 10-én 14:00-kor, február 11-én és 12-én 16:10-kor, február 13-án 13:00-kor
A Lego kaland 2 (6)
amerikai-ausztrál-dán-kanadai-norvég animációs kalandfilm 106 perc, 3D
Valaha miden szupi-szuper volt… de az első Lego-kaland után nem sokkal kissé széteső hőseink, a Kiválasztott és Vadóc újabb veszélyekkel kénytelen szembenézni: a távoli Tesho-rendszer Duplo bolygójáról érkező idegenek ugyanis mindent lerombolnak – méghozzá jóval gyorsabban, minthogy ők újjá tudnák építeni. Összeáll a kockahasú és kockafejű hősök különleges csapata: a Zöld Lámpás, Superman, Batman, Vasszakáll, Unikitty és a többiek hosszú, veszélyes útra indulnak, hogy végre szembenézzenek a támadókkal.




Február 8-án és 9-én 14:50-kor, február 11-én és 12-én 14:00-kor
McQueen (16)
angol dokumentumfilm, életrajzi film, 111 perc
A divatvilág brit fenegyerekéről, Alexander Lee McQueen divattervezőről szól ez a lenyűgöző dokumentumfilm. A 2010-ben tragikusan fiatalon elhunyt tervezőzseni, az angol munkásosztályból érkező divatkreátor többször nyerte el a Nagy-Britannia Legjobb Divattervezője címet. Antikomformista, szenvedélyes, szürreális, ugyanakkor morbid tervezői stílusa nemcsak a ruhák tervezésében, de extravagáns divatshow-k rendezésében is megnyilvánult. Tervezett ruhákat mások mellett David Bowie-nak, Björknek, Lady Gagának és Rihannának is, de még Kate Middleton is előszeretettel visel az Alexander McQueen nevével fémjelzett ruhákat.




Február 7-én, 10-én és 11-én 14:00-kor, február 8-án 16:15-kor, február 9-én 21:25-kor
Csodálatos fiú (16)
amerikai életrajzi dráma, 112 perc
David Sheff (az Oscar-jelölt Steve Carell – Foxcatcher, A nagy dobás) újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet – Szólíts a neveden, Lady Bird) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd.  A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában?




Február 7-én, 19:30-kor, február 8-án és 9-én 19:00-kor, február 10-én 18:20-kor, február 11-én 20:35-kor, február 12-én 20:30-kor
A csodagyerek (16)
hongkongi-amerikai horror, thriller, 92 perc
Sarah szakemberhez fordul, miután kisfia, Miles egyre elfajuló, zavart viselkedést mutat. Azzal szembesül, hogy fiát egy gonosz természetfeletti lélek szállta meg. Családja biztonságát féltve a nőnek választania kell: hallgat anyai ösztöneire és védelmezi Milest, vagy kideríti, mi – vagy ki – áll a sötét változás hátterében. Válaszait a múltban kell megtalálnia, az oda vezető úton pedig a képzelgés és valóság közötti határvonal ijesztő mértékben elmosódik. 




Február 7-én, 8-án, 10-én és 11-én 20:30-kor, február 9-én 19:10-kor, február 12-án 15:45-kor, február 13-án 19:55-kor
Két királynő (16)
angol életrajzi dráma, történelmi film, 118 perc
Ez az új, kosztümös történelmi dráma a karizmatikus Stuart Mária viharos életének krónikája. Mária 16 évesen francia királyné lesz, majd 18 évesen megözvegyül, és ellenáll a nyomásnak, hogy újból férjhez menjen. Ehelyett visszatér szülőföldjére, Skóciába, hogy visszakapja jogos trónját. Ám Skócia és Anglia az ellenállhatatlan I. Erzsébet uralma alá tartozik. A két fiatal királynő egyszerre bűvöli el és félemlíti meg egymást. Riválisok a hatalomban és a szerelemben is, és női uralkodók a férfiak világában, ezért el kell dönteniük, hogyan játsszák le a játékot, melynek neve: házasság kontra függetlenség. Mária elhatározza, hogy nem lesz bábfigura, és kinyilvánítja igényét az angol trónra, fenyegetve ezzel Erzsébet hatalmát. Árulás, lázadás és összeesküvések veszélyeztetik mindkét udvarban a trónt – és változtatják meg a történelem menetét. 




Február 7-én, 10-én és 11-én 16:10-kor, február 8-án 14:00-kor, február 12-én 22:00-kor

Ne érints meg (18)

román-német-cseh-bolgár-francia dráma, 123 perc
A középkorú Laura retteg az intimitástól. Nem tudja elviselni mások érintését, ezért különféle terapeutákhoz és furcsa idegenekhez fordul segítségért. A nő számára egy különös utazás veszi kezdetét a szexualitásban, miközben mind jobban összemosódik számára a valóság és a fikció. A rendhagyó terápia során felülkerekedik régi szokásokon, túllép tabukon, leküzd védekezési mechanizmusokat, egyúttal azt is megtapasztalja, hogy a legváratlanabb módokon is megteremthető az intimitás.












Február 7-én 15:45-kor, február 12-én 14:00-kor
Rossz versek (12)
magyar film, 97 perc
A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában, a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs. Magánéleti problémáinak feldolgozása mellett, Tamás emlékeiből ébred rá a mai társadalom elveszettségére is, ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről. 




Február 7-én 21:15-kor

A 64-es betegnapló (16)

dán-német misztikus thriller, krimi, 119 perc
Munkások egy lakás falának bontása során szörnyű felfedezést tesznek: egy titkos szobában három mumifikálódott holttestre találnak. Az ügyet a Q-ügyosztály nyomozói, Carl Mørck és Assad kapják. Hamarosan rájönnek, hogy a szálak Sprogø szigetére vezetnek. A sziget hírhedt kórházában egykor nőket sterilizáltak, gyakran erőszakkal. Az egykori rémségek azonban nemcsak a három holttesttel vannak összefüggésben, a nyomozás további sötét titkokra is fényt derít. Mørck és Assad az egyik legnagyobb kihívásukkal néznek szembe, amikor az ügy végére próbálnak járni.




Február 8-án 21:00-kor
BÚÉK (16)
magyar dráma, vígjáték, 102 perc
Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.




Február 9-én 21:00-kor
Bohém rapszódia (12)
angol-amerikai életrajzi dráma, zenés film, 134 perc
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit. 


Aptív filmklub (jegyár: 800 Ft)
Február 10-én 16:00-kor
A csempész (16)
  feliratos amerikai misztikus film, krimi-dráma, 116 perc
Earl (Clint Eastwood) nincs jó passzban. Elmúlt 80, nincs pénze, magányos és csődeljárás folyik ellene. Egészen természetes, hogy amikor valaki munkát ajánl neki, vállalja. Hiszen csak vezetnie kell – csak éppen az egyik mexikói kartell használja drogfutárnak. De teljesíti a feladatát, és mert gyors, pontos, ráadásul minden gyanún felül áll, újabb és újabb fuvarokat bíznak rá. Az üzlet egyre jobban megy…Csakhogy a kábítószer-elleni osztály zsarujának, Colin Batesnek (Bradley Cooper) feltűnik, hogy új szállító került a rendszerbe, és a nyomába ered. A csempész viszont szeretné rendbe hozni az életét, mielőtt a zsaruk vagy a kartell emberei utolérnék.
IQOR filmklub (jegyár: 800 Ft)
Február 11-én 18:00-kor
Üveg (16)
  amerikai thriller, misztikus film, dráma, horror, 129 perc
M. Night Shyamalan összeköti két remek filmje, a 2000-es A sebezhetetlen és a 2017-ben bemutatott Széttörve cselekményét egy vadonatúj thrillerben, az Üvegben. A Széttörve végét követően David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja bontakozik ki, olyan titkok őrzőjeként, amelyek mindkét férfit számára létfontosságúnak bizonyulhatnak. 




Házasság hete
Február 12-én és 13-án 18:00-kor
BÚÉK (16)
magyar dráma, vígjáték, 102 perc
Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.




EZÜSTKOR filmklub (jegyár: 700 Ft)
Február 13-án 15:00-kor
Csillag születik (12) 135’
magyarul beszélő, amerikai zenés dráma, musical
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel, akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé.


Február 10-án 20:15-kor
Csillag születik (12) 135’
magyarul beszélő, amerikai zenés dráma, musical
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel, akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé.




Válogatás a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm fesztivál (BIDF) legjobb filmjeiből:
Február 12-én 18:00-kor (jegyár: 800 Ft)
Természetesen rendellenes (2015)
feliratos dán dokumentumfilm 97 perc
Jacob Nossell stand-up humoristának agysorvadása van. Amikor a világ Jacobot látja, csak egy görcsös, béna testet lát, nem pedig az embert, aki ebben a testben raboskodik. Érintetlen intellektusával Jacob Nossell élő példája a dilemmának, hogyan definiáljuk a „normális”- at. Azért, hogy megértse saját életének értelmét, Jacob kétségbe vonja a "megszokott" definícióját, és szembeszáll a saját hiányosságaival. Sikerül-e neki meggyőzni a dániai Királyi Színház közönségét, hogy ő normálisabb a normálisoknál, és életének igenis van értelme?




Február 13-án 18:00-kor
Kölcsönlakás (16)
magyar romantikus vígjáték 94 perc
Nem is lehetne két egymástól jobban különböző férj, mint Balázs (Haumann Máté) és Henrik (Klem Viktor). Balázsnak a család fontos meg az otthona – amit éppen felújítanak. Henriknek viszont a csábítás fontos meg az otthon – amit a haverja éppen felújít, - hogy legyen hova meghívni legújabb hódítását. A két férj és feleségeik: a gyerekre vágyó Anikó (Balla Eszter) meg a férjén minden áron bosszút állni vágyó Linda (Martinovics Dorina), valamint a lakást felújító dizájner (Szabó Simon) és az őt rajongásával üldöző csaj (Kopek Janka) mind arra vágyik, hogy végre egyedül maradhasson a felújítás alatt álló lakásban, és belépjen a nagy Ő. De sajnos túl nagy az átmenő forgalom. Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne, lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges. Nagy szívű, ám még nagyobbakat füllentő hőseink vágyak, szerelmek, átverések hálójából próbálnak kikecmeregni, amibe egyre jobban belegabalyodnak. Néha, egy-egy pillanatra az őszinteséggel próbálkoznak – és abból lesz a legnagyobb bonyodalom...




Február 13-án 20:00-kor
Alita – A harc angyala (16)
amerikai-kanadai-argentin sci-fi akciófilm, kalandfilm, romantikus film, 122 perc
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlékezetét. A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, ám az Alita nyomában járó halálos erők hamarosan fenyegetést kezdenek jelenteni kapcsolatukra. Ekkor ébred rá a lány, hogy különleges harci képességekkel rendelkezik, amiket barátai és szerettei védelmezésére fordíthat. Elhatározza, hogy fényt derít származására; Alita olyan útra indul, ami során megmérkőzik e sötét, romlott világ igazságtalanságaival, és azt is felfedezi, hogy egyetlen fiatal nő is képes változtatni a világon, amiben él.
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

2024-03-27 10:18

AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2024. március 28. - 2024. április 3.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink