Hírek, aktuális / AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2018-12-04 11:36:38
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2018. december 6 - 12.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


December 6-án 17:00-kor, december 7-én 14:45-kor, december 8-án, 9-én és 12-én 16:15-kor, december 10-én 16:25-kor, december 11-én 16:45-kor
Grincs (6) 90’
szinkronizált amerikai családi animációs film, komédia
A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a Kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz a karácsony, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt. Úgy dönt tehát, hogy Mikulásnak adja ki magát, sőt, terveihez csapdába ejt egy nyafka rénszarvast is, hogy legyen, aki húzza a szánját. Eközben odalent Kifalván Cindy-Lou Ki, egy kislány, akiben túlcsordul a karácsonyi vidámság, a barátaival azt tervezi, hogy csapdába ejti a karácsonyi köreit rovó Mikulást, hogy megköszönhesse neki a sok segítséget, amit túlterhelt édesanyjának nyújt. Ahogy közeledik a karácsony, félő, hogy a jó szándékú terv ütközni fog a Grincs jóval ármányosabb ügyködésével....
Vajon Cindy-Lounak sikerül végre találkoznia a Mikulással? És vajon sikerül-e a Grincsnek egyszer s mindenkorra elnémítani a Kik karácsonyi jókedvét? Decemberben kiderül! 






December 6-án 18:45-kor, december 7-én 21:00-kor, december 8-án és 9-én 20:00-kor, december 10-én 20:30-kor, december 11-én 18:30-kor, december 12-én 19:20-kor
BÚÉK (16) 102’
magyar dráma, vígjáték
Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.






December 6-án 15:30-kor, december 7-én, 8-án, 11-én 14:00-kor, december 9-én 14:05-kor, december 12-én 14:45-kor
Lengemesék 2 - Tél a nádtengeren (0) 70’
magyar rajzfilm
A Lengemesék tavaszi, és nyári kalandjai után ezúttal őszi-téli mesék várják a legkisebbeket. Ősszel a Nádtengeren a költöző madarakat búcsúztatják. Az Afrika felé tartó fecskeraj szállást kér éjszakára, ám a csapatból az egyik fiatal fecske megbetegszik. Vilkó meg akarja gyógyítani a fecskét, és ebben az sem tartja vissza, hogy a Nádtengeren nincs olyan gyógyszer, ami erőt tudna önteni a legyengült kismadárba. A Nádtenger lakóit a szomszédos tóban túlságosan elszaporodó patkányok is veszélyeztetik, s ehhez a lengéknek össze kell fogniuk a környék lakóival, mások mellett még ellenségeikkel, a harácsokkal is. Közben hűl az idő, egyre több állat költözik melegebb vidékre, vagy kezdi meg tavaszig tartó téli álmát. A lengék kitakarítják és előkészítik téli szálláshelyüket, a szigeten álló vén fűzfa odvát. A tél beálltával pedig a Nádtenger lakóinak egy része is álomba szenderül, míg a lengék élvezik az évszak adta előnyöket és várják a tavaszi kikeletet.




December 7-én 18:50-kor, december 8-án és 9-én 18:00-kor
Pókember - Irány a Pókverzum (12) 117’
szinkronizált amerikai animációs film, kalandfilm, akciófilm
Ismerik Miles Moralest? Nem sokkal azután, hogy Peter Parker ellen összefogtak legnagyobb ellenségei, Doktor Octopus, Homokember, Electro, Kraven és a Keselyű, és hatalmas csatában legyőzték, egy átlagos amerikai srácot újra megcsípett egy genetikailag módosított pók. Miles fekete és spanyol szülők gyereke, átlagos, békés családban él, bár az egyik nagybátyja bűnöző… És még az eredeti pókembernél is több különleges képességgel rendelkezik: ha akar láthatatlanná válik, az érintése bénító hatású. De ellenségei is vannak. Köztük a legveszélyesebbet Skorpiónak hívják.




December 7-én 16:30-kor, december 8-án és 9-én 17.10-kor, december 11-én 20:30-kor
Bohém rapszódia (12) 134’
szinkronizált angol-amerikai életrajzi dráma, zenés film
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit. 




December 8-án 13:45-kor, december 9-én 13:40-kor, december 11-én 14:15-kor
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei 3D (12) 134’
szinkronizált amerikai-angol fantasy, családi kalandfilm,
Göthe Salmander szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie és az auror Propentina valamint a legjobb szívű mugli, Jacob. Meg persze a varázslók és emberek közötti békességet gyűlölő, nagyhatalmú és mindenkin átgázoló Gellert Grindelwald…


December 6-án 20:45-kor, december 11-én 21:15-kor
A ház, amit Jack épített (16) 155’
dán-francia-német-svéd horror-dráma, thriller
A hetvenes-nyolcvanas évek Amerikájában követjük Jack (Matt Dillon), a sorozatgyilkos öt gyilkosságának történetét. A kiemelkedő intelligenciájú férfi maga mesél a tizenkét év leforgása alatt megtörtént, tetszőlegesen kiválasztott rémtetteiről, sorozatgyilkossá érésének állomásairól. Az epizódok között társa a beszélgetésben Verge, vagyis Vergilius (Bruno Ganz), amely utalás Dante Isteni színjátékában az alkotót a Pokolba kalauzoló költőre.




December 6-án 14:45-kor, december-8-án és 11-én 15:20-kor, december 10-én 14:35-kor, december 12-én 16:15-kor
Egy nap (12) 99’
magyar játékfilm, dráma
Anna 40 körül van. Rohan. Van három gyereke, férje, munkája, anyagi szorongása. A pénzük fillérre, a napjaik percekre vannak beosztva. Anna odaér, megígér, elintéz, elhoz, fejben tart, órát tart. Anna nem éri utol a férjét. Szeretne beszélni vele. Úgy érzi, muszáj lenne. Úgy érzi, elveszti őt. És úgy érzi, nem térhet ki a mindig soron következő feladat elől. A hétköznapi, a masszívan monoton ütközik a törékennyel, a nem ismételhetővel.




December 6-án 16:40-kor, december 7-én 15:15-kor, december 9-én 15:25-kor, december 11-én 17:10-kor
Ruben Brandt, a gyűjtő (12) 96’
magyar thriller
A művészet olykor veszélyesebb, mint az élet, derül ki a Ruben Brandt, a gyűjtő című egészestés magyar animációs akció-thrillerből. Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el. Milorad Krstić egyedi látványvilágú akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét. 




December 6-án 18:25-kor, december 7-én 20:15-kor, december 8-án és 9-én 19:35-kor, december 10-én 20:30-kor, december 11-én 19:00-kor, december 12-én 20:00-kor
Robin Hood (16) 116
szinkronizált amerikai akciófilm, kalandfilm
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában...A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Notthingham-i seriff a szent háború égisze alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin és mór barátja, Little John az ártatlanok védelmében egy merész tervet eszel ki: ellopják a kincstár aranyát, és megdöntik a seriff uralmát. Robin kemény harcossá képezi ki magát John segítségével, majd álruhát ölt, és úgy fosztogatja a gazdagokat, és osztja szét az aranyat a szegények között. A népben remény ébred a titokzatos tolvaj láttán. De vajon a féktelen csuklyás nyilai elég gyorsak lesznek ahhoz, hogy egy hadseregnyi katonát legyőzzenek? Robin Hood legendája még csak most kezdődik…




Aptív Filmklub (helyár: 800Ft)
December 9-én 10:30-kor
Apróláb (6) 109’
magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, kalandfilm, vígjáték , 2D
A jetik békésen élnek biztonságos, tágas, vidám világukban. Az általános boldogságra csupán egyvalami vet árnyat: azok a titokzatos lábnyomok, amelyek egy ismeretlen, titokzatos lénytől származnak. Ám egy jeti, úgy gondolja, tudja a megoldás. Ötlete bátor és furcsa, meglepő és szeszélyes: azt álltja, a titokzatos lény egy addig ismeretlen, kislábú fajtól származik, amelyet rejtőzködő életét él, nehéz megtalálni, de talán érdemes. És elindul, hogy felkutassa az ismeretlen fajt...


IQOR Filmklub (helyár: 800Ft)
December 10-én 18:00-kor
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei 3D (12) 134’
szinkronizált amerikai-angol fantasy, családi kalandfilm,
Göthe Salmander szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie és az auror Propentina valamint a legjobb szívű mugli, Jacob. Meg persze a varázslók és emberek közötti békességet gyűlölő, nagyhatalmú és mindenkin átgázoló Gellert Grindelwald…


December 10-én 18:00-kor
Álom hava (12) 112’
magyar-szerb dráma
1690 Álom havában /december/ pár rongyos ember vánszorog a síkságon. A török dúlásban kiürült Bácska pusztaságán bujdosók érkeznek a romjaiban is monumentális Aracsi Pusztatemplom falai közé. A török fogságból szabadult három figura rég vesztett otthonát és helyét keresné. Táltosokkal és szent királyaink szellemével találkozva sem sikerül "új boltozatot" emelni maguk fölé. Miből lesz új közösség a pusztulat után? 


December 12-én 18:00-kor
Veni Domine – Adventi koncert a Sixtus-kápolnában 60
koncertfilm
A Vatikáni Apostoli Könyvtárban található a világ legfontosabb és legterjedelmesebb egyházi zene kéziratgyűjteménye, amelyhez egyedül a Sixtus-kápolna kórusának van jelenleg hozzáférése. Ez a kórus – amely a világ legrégebbi kórusa – évszázadok óta ad elő ezekből a különleges zeneművekből. 2018-ban a Sixtus-kápolna vezető karmestere, Massimo Palombella, Öszentsége tiszteletbeli prelátusa a Vatikáni Apostoli Könyvtár ritkán hallható többszólamú énekelt zeneműveit – motettáit – egy teljesen új formában viszi a hallgatóság elé, ügyelve arra, hogy a darabok liturgiai jelentése is világos maradjon. A 2018. decemberében a magyar mozikba kerülő felvételen több olyan különlegesség, mint Palestrina és Desprez kórusművei is helyet kaptak, amelyek kifejezetten a pápák adventi és karácsonyi igehirdetéseire íródtak, ám eddig soha nem voltak hallhatóak élőben.


A végső vágás joga – Válogatás Pálfi György filmjeiből
December 12-én 18:00-kor (helyár: 800 Ft)
Az Úr hangja (12) 108
magyar dráma
A Stanislaw Lem regénye alapján készülő film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé. Az Úr hangja főhőse a harmincas éveinek végén járó Péter, egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára. A találkozás számtalan élményt, fordulatot és tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe, és ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben. 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink