Hírek, aktuális / AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2019-10-09 17:50:00
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2019. október 10-16.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
Október 10-én, 11-én és 15-én 15:55-kor, október 12-én 14:05-kor, október 14-én 14:20-kor
A művészet templomai: A Prado Múzeum – Csodák gyűjteménye (12)
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc (12)
Fennállásának 200. évfordulóján a világ egyik leglátogatottabb múzeuma különleges utazásra hívja a nézőket a jeles intézmény termein keresztül, A művészet templomai sorozat októberi premierfilmjében bemutatva azok történetét és titkait. A szépség és a művészet történetén átívelő felfedezőúton az Oscar-díjas színész, Jeremy Irons kalauzolja végig a nézőket. A több mint 8000 darabos, páratlan gyűjtemény méltán csábít évente majdnem hárommillió látogatót Madrid városába. Lenyűgöző mesterművek illusztrálják Spanyolország és az egész európai kontinens történetét, az egyetemes művészet egyik legfontosabb szentélyében. A gazdag gyűjtemény királyokról, királynőkről, dinasztiákról, háborúkról, vereségekről és győzelmekről mesél, valamint olyan emberek érzéseit és gon- dolatait mutatja be, akiknek sorsa a múltban vagy éppen a jelenben összefonódott a múze- uméval: uralkodók, festők, művészek, építészek, műgyűjtők, kurátorok, értelmiségiek vagy maguk a látogatók. Ebben a rendkívül széles körű hagyatékban többek között Vélazquez, Rubens, Tiziano, Mantegna, Bosch, Goya vagy El Greco művei is megtalálhatóak.




Október 10-én 17:45-kor és 20:30-kor, október 11-én 17:45-kor és 20:30-kor, október 12-én 18:15-kor és 20:35-kor, október 13-án 18:00-kor és 20:20-kor, október 14-én 18:00-kor és 20:15-kor, október 15-én 17:45-kor és 20:30-kor, október 16-án 18:45-kor és 20:15-kor
Gemini Man (16)
szinkronizált amerikai akcióthriller, sci-fi dráma, 117 perc
Ebben az ötletes, izgalmas és rendkívül látványos akcióthrillerben a Will Smith által megformált Henry Brogan egy elit gyilkos, akit hirtelen üldözni kezd egy rejtélyes fiatal ügynök, sőt, úgy tűnik, előre meg tudja jósolni hősünk minden lépését.




Október 10-én, 11-én és 15-én 14:10-kor, október 12-én 15:30-kor, október 14-én 16:30-kor
Akik maradtak (12)
magyar dráma, 83 perc
Egy kamaszlány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható hangvételű története a második világháború után. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten szeretnének új életet kezdeni, miközben körülöttük már a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak?
Október 10-én, 11-én és 15-én 16:50-kor, október 12-én 17:00-kor, október 14-én 16:10-kor, október 16-án 17:05-kor,
FOMO - Megosztod, és uralkodsz
magyar dráma, 91 perc
Ha nem vagy online, nem is létezel? A gimnazista Gergőt és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. A challenge-videóik idővel egyre durvábbá válnak, amikor pedig egy házibuliban Lilla a fiúbanda prédájává válik, egyetlen éjszaka alatt a feje tetejére áll a budapesti fiatalok biztosnak tűnő világa. A többek között a Mary PopKids, a Fran Palermo, Deep Glaze és a Hősök zenéivel aláfestett FOMO az ezredfordulón születettek hiteles filmje. Olyan lendülettel visz be a fiatalok mindennapjaiba – és éjszakáiba –, ahogy magyar filmtől még nem láthattuk.






Október 10-én, 11-én és 15-én 15:20-kor, október 12-én és 13-án 14:00-kor, október 14-én 15:00-kor
Mi újság, kuflik? (0)
magyar animációs film, 77 perc
A Mi újság, kuflik? újra elkalauzol bennünket az Elhagyatott Rét bokrokkal pettyezett végtelenjére. Zödön még mindig a legzöldebb, Pofánka a legpirosabb, Titusz a legsárgább, Hilda a leglilább, Valér a legkékebb, Bélabá a legbarnább, Fityirc meg a legszürkébb, mert... hát, mert annak is lennie kell valakinek! A kuflik leginkább azt szeretik, ha nem történik velük semmi, és csak naphosszat heverészhetnek, beszélgethetnek, szemlélődhetnek a kupacuk tetején. De többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik. A kuflik azonban jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani. Kalandjaik során találkozunk a többi rétlakóval is, akik szintén nagyon különleges lények. Az új filmben megismerhetjük például Doktor Furcsát, a zsibbadások és bizsergések szakértőjét, Kleofárdot, a Manótevét, a földalatti birodalom idegenvezetőjét, a bogaras bogarat, Csocsótányt, vagy Sámlit, azaz a Máshogyoszkópot, aki megmutatja, tulajdonképpen milyen is a világ valójában. Kiderül, mi az a szötymag és a ruglipálya, milyen, ha Hildának pucováló rohama van, vagy milyen a macskalegyek trappolós tánca Bélabá nagyítóján keresztül. Az új filmben lesz kufli-pofavágóverseny, izgalmas kufli-kalózhajócsata és kufli-koncert, sőt Fityirc azt is megmutatja, hogy kell elsajátítani a zsákfejű békák délelőtti ummogását. Megtudjuk, hogy a kuflik nem tudnak ellenállni a pocsolyákban plocskolásnak, és még puffpudingot készíteni is megtanulhatunk. A Mi újság, kuflik? igazi családi mozi, ami a kisebbeknek, a kicsit nagyobbaknak, sőt a legnagyobbaknak is kiváló szórakozást ígér!






Október 10-én, 11-én és 15-én 20:00-kor, október 12-én 15:50-kor és 20:40-kor, október 13-án 15:40-kor, október 14-én 20:00-kor, október 16-án 20:50-kor
Joker (16)
szinkronizált amerikai krimi-dráma, 122 perc
Nem volt még őrültebb, veszélyesebb és viccesebb antihős a képregényvilágban. De hogyan lett Jokerből Joker, a komor Batman örök ellensége és ellentéte? Ez a történet megmutatja, miképpen válhat egy ártatlan lúzerből világok felforgatója, hadseregek legyőzője és szuperhősök méltó ellenfele. Nem kell hozzá sok – elég a gyilkos humor.














Október 10-én, 11-én és 15-én 18:30-kor, október 12-én 18:40-kor
A Wall Street pillangói (16)
szinkronizált amerikai krimi-dráma, 107 perc
„Íme, egy modern Robin Hood-történet: néhány sztriptíztáncosnő, akik ellopták a (főleg) gazdag, (általában) gusztustalan, és (szerintük) szánalmas férfiak pénzét, és odaadták, nos, saját maguknak.”*
Nehéz ellenállni a pénz csábításának. Főleg akkor, ha azt szinte tálcán kínálják fel… Ramona (Jennifer Lopez) New York egyik legmenőbb sztriptízbárjában dolgozik, ahol a Wall Street-i dúsgazdag bankárok naponta több százezer dollárt költenek el a szexi táncosokra. Töménytelen mennyiségű pénz cserél gazdát egy éjszaka alatt, aminek a lányok csak a töredékét látják viszont.
A táncosok megelégelik, hogy mindenki csak hasznot húz belőlük: Ramona irányításával összefognak, és az évszázad egyik legnagyobb csalását viszik véghez, amihez tehetős ügyfeleik hiszékenységét, és pénzzel teli bankkártyáját használják fel. Minden annyira egyszerűnek tűnik. Az üzlet beindul, a pillangók szárnyalnak, és közben dől a lé. De a pénzből sosem elég. És ahol a kapzsiság felüti a fejét, ott egyre nagyobb az esélye, hogy valaki elkövet egy apró hibát…




IVY FILMKLUB (jegyár: 800 Ft)
Október 13-án 10:30-kor
János vitéz (0)
magyar rajzfilm, 80 perc
Jankovics Marcell rajzfilmklasszikusa digitálisan felújítva szeptember 19-től visszatér a mozikba, a Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívum Igazgatósága és a Pannonia Entertainment együttműködésében. Miközben Kukorica Jancsi kedvesét öleli a folyóparton, az őrzésére bízott nyáj szétszéled. Jancsinak ezért bujdosnia kell és sok nehéz kalandban, számtalan viszontagságban van része. Segít Franciaországból kiűzni a törököt, s mikor meggazdagodva hazatérhet, szép kedvesének, Iluskának csak sírhantját találja. Bánatában újra vándorlásra adja magát, s így jut el a mesék birodalmába, ahol megtalálja végre Iluskáját. Petőfi Sándor remekművét Jankovics Marcell dolgozta fel.




EURÓPAI ART MOZI NAP
OKTÓBER 13-án 10:30-kor
Szép csendben (12) - PREMIER ELŐTTI VETÍTÉS
magyar játékfilm, 80 perc
A 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Az országos versenyre készülés finisében a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 13 éves csellista lánynak viszonya van a 60 éves karmesterükkel. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállottjává válik az állítólagos afférnak, és nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot.


OKTÓBER 13-án 14:30-kor
FOMO - Megosztod, és uralkodsz (16)
magyar dráma, 91 perc


OKTÓBER 13-án 16:30-kor
A legfehérebb nap – PREMIER ELŐTTI VETÍTÉS
feliratos izlandi-dán dráma, 109 perc
Ingimundur a világtól elzárt izlandi kisváros szélén, lélegzetelállítóan szép hegyek és fjordok között építi házát. A feleségét gyászoló férfi nemrég vonult vissza rendőri szolgálatától. Ingimundurban egyre erősebb a gyanú, hogy feleségének, aki autóbalesetben hunyt el, halála előtt viszonya volt valakivel a városból. Napról napra megszállottabban nyomoz, hogy megtudja az igazságot, és egyre inkább veszélybe sodorja saját jó hírét és lelki épségét. A gyász, a bosszú és a feltétel nélküli szeretet érzései viaskodnak a férfiban, akinek kezd kicsúszni a lába alól a talaj…
OKTÓBER 13-án 18:30-kor
Különleges életek - PREMIER ELŐTTI VETÍTÉS
feliratos francia vígjáték, 114 perc
Bruno és Malik közel húsz éve egy különleges feladatnak szentelik életüket. Olyan hátrányos helyzetű fiataloknak igyekeznek segítséget nyújtani, akik autizmussal élnek. Minden gyermek más és más területen küzd nehézségekkel, így mindegyikük kezelése egyedi módszereket kíván, melyek olykor szélsőségesek, de leginkább rendkívül szerethetők és a mulatságosak.




OKTÓBER 13-án 20:30-kor
Lótolvajok - PREMIER ELŐTTI VETÍTÉS
feliratos norvég-svéd-dán dráma, 123 perc
A hatvanas éveiben járó özvegy férfi egy észak-norvég faluba vonul vissza a civilizációtól. Egy téli estén találkozik szomszédjával, akiről kiderül, évtizedekkel korábban ismerősök voltak. Felidézik a régi idők emlékeit, amikor a férfi 15 éves tinédzser volt, s életre szóló élményekkel gazdagodott. Apjával az egész nyarat egy egyszerű folyóparti kunyhóban töltötte, megismerve a természet szépségeit, a vadlovak betörését, a kemény favágó munkát, valamint az első szerelem élményét is. De az idill mögött titkok, traumák és fájdalom is kijutott a fiatalnak, életre szóló sebeket ejtve a tinédzser lelkén.




IVY FILMKLUB (jegyár: 800 Ft)
Október 14-én 18:00-kor
A Wall Street pillangói (16)
szinkronizált amerikai krimi-dráma, 107 perc




EZÜSTKOR FILMKLUB (jegyár: 700 Ft)
Október 16-án 15:00-kor
Szerelem második látásra
szinkronizált francia-belga vígjáték, 117 perc
Raphael és Olivia első találkozása a gimiben szerelem volt első látásra. 10 év boldog házasság és sikeres írói karrier mellett Raphael élete tökéletes; legalábbis ő így gondolja. Önmaga sikerességétől megrészegülve észre sem veszi, mennyire elhanyagolja feleségét. Egy viharos estén a probléma felszínre kerül és veszekedésbe torkollik. Másnap reggel Raphael egy párhuzamos világban ébred, amelyben ő egy nőtlen középiskolai tanár átlagos életét éli, a híres és gazdag Olivia pedig nem is ismeri őt. Vajon sikerül-e másodszor is meghódítania imádott szerelmét?


Október16-án 18:00-kor
Pavarotti
szinkronizált angol-amerikai zenés film, életrajzi film, dokumentumfilm, 114 perc
 The Beatles: Nyolc nap egy héten – A turné-évek nagy sikert aratott dokumentumfilmje mögött álló, díjnyertes alkotók PAVAROTTI című dokumentumfilmjükkel újabb zenei ikont mutatnak be kendőzetlenül, feltárva legendás címszereplőjük életét és karrierjét egyaránt. „A tömegek tenorja” néven is ismert Pavarotti ritkaságszámba menő módon egyszerre volt utánozhatatlan egyéniség, zseni és világszerte közkedvelt híresség, aki istenadta tehetségét kihasználva népszerűsítette az operát a lehető legszélesebb körben. Pavarotti úgy állt hozzá a munkához, hogy az opera műfajában minden zenekedvelő találhat magának valamit, és puszta tehetségének köszönhetően eluralta a világ legnagyobb színpadait, hallgatók millióinak szívét hódította meg. Az Oscar-díjas Ron Howard által rendezett dokumentumfilmben kuriózumnak számító interjúkat is láthatunk a művész kollégáival és rokonaival, továbbá soha korábban nem látott felvételeket, mindezt csúcsminőségű Dolby Atmos hanggal.

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

2024-04-23 08:53

Szurkolói ankétot tartottak Körmenden

A szurkolók nem maradtak adósak a kérdésekkel.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink