Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszinház műsora

2020-09-23 16:22:38
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz
                                                       
AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ              Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja. 
2020. szeptember 24-30
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.  
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.       
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N    M   O   Z   I   N  A  P : minden jegy csak 1.000 Ft!
 
Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
szept. 24,-én 25-én, 28-án , 29-én 17:10-kor, 26-án 15.50-kor;
 
Nincs parancs (12)
magyar dokumentumfilm, 71 perc
A NINCS PARANCS! Bella Árpád és Harald Jäger határőr alezredesek kísértetiesen hasonló története. Bella Árpád hatáskörét túllépve átengedte a keletnémet tömeget a magyar-osztrák határon és Harald Jäger hasonlóan cselekedett a Berlini Falnál, amikor puskalövés nélkül kelet-berlinieket engedett Nyugatra. Bátor fellépésükkel felgyorsították a 20. század végi történelmi események menetét és megakadályozták egy tömeges tragédia bekövetkeztét.
 
 
szept. 24-én, 25-én, 28-án és 29-én 16:45- kor, szept. 26-án és 27-én 16:05-kor, szept. 30-án 16:50-kor
Mulan (12)
szinkronizált amerikai családi kalandfilm, dráma, 120 perc
A Mulan nagyívű kalandfilm egy félelmet nem ismerő fiatal nőről, aki férfinak álcázza magát, hogy csatasorba állhasson a kínát fenyegető északi betörők ellen. A megbecsült harcos legidősebb lányaként született Hua Mulan bátor, eltökélt, talpraesett ifjú hölgy. Mikor a császár határozata értelmében minden családból csatlakoznia kell egy főnek a hadsereghez, átveszi gyengélkedő apja helyét Hua Jun néven, s végül Kína legnagyobb harcosainak egyike válik belőle.
 
 
szept. 24-én, 25-én, 28-án és 29-én 18:30-kor, szept. 26-án 17:10-kor; szept. 27-én  15:55-kor; szept. 30-án 18:40-kor
Hab (12)
               magyar romantikus vígjáték , 89 perc
Van egy teszt, ami állítólag 99%-os pontossággal megmutatja, hogy az ember valóban a nagy Ő-vel él-e. De Dórán (Kerekes Vica) valahogy ez sem segített: 99%-os szerelme éppen valaki mást készül feleségül venni. Az élet persze még így is lehet édes: Dóra ugyanis cukrász, aki mindent imád, ami a foglalkozásával kapcsolatos, tészták, habok, cukrozott cseresznyék között tölti a napjait – és mindezt egy cuki kis boltocskában kínálja az édesszájú világnak. A sütimennyország azonban keserű jövő elé néz – ha tulajdonosa nem szerez hirtelen nagyon sok pénzt, lehúzhatja a rolót. Az ilyen helyzetekre a legjobb szakácskönyvek sem kínálnak megoldást, úgyhogy Dóra kikever egy ravasz tervet: benevez egy családi cégeknek hirdetett versenybe, és szerződtet hozzá egy vállalkozó kedvű agglegényt (Mátray László), aki a hiányzó millióért folytatott hadjárat során a vőlegényének hazudja magát.
Csakhogy a pasas megrögzött csajozógép. És az már csak a hab a tortán, hogy nagyon jóképű is…
 
 szept. 26-án 20:35-kor, szept. 27-én 19:20-kor;
               Tenet (16)
               szinkronizált angol-amerikai-kanadai akcióthriller, dráma, 150 perc
A legsikeresebb Batman-trilógia és az Eredet rendezője, Christopher Nolan ismét különlegesen egyedi, izgalmas és meghökkentő fordulatokban gazdag thrillert rendezett, amelyen egy angol kémnek kellene megmentenie a Földet a rá leselkedő és pusztulással fenyegető katasztrófától. Ám a szuperügynöknek nemcsak az idegen hatalmak embereivel, hanem a legnagyobb ellenséggel, az Idővel is meg kell küzdenie.
 
 
 
szept. 24-én, 25-én, 28-án és 29-én 14:00-kor
Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák (0)
magyar animációs film, 72 perc
A Bogyó és Babóca rajzfilm-sorozat negyedik részében a csigafiú és a katicalány új kalandokon keresztül fedezi fel a világot. Kiderül, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a kerekesszékes Holdbogár, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell focizniuk. A Bogyó rajza című történet arra világít rá, hogy amit valaki csúnyának tart, azt más szépnek láthatja, míg a Buborék és a Tündérkártya epizód az óvodások közti konfliktusok feloldására mutat példát.
 
 
szept. 24-én, 25-én, 28-án és 29-én 14:30-kor, szept. 27-én 14:00-kor
Bridget naplója (16)
feliratos, amerikai vígjáték , dráma, 101 perc
A történet főhőse, a chicagói Bridget 34 éves, identitászavarral küzd, kapuzárási pániktól szenved, de a nyár beköszöntével kezdenek jól alakulni a dolgai: találkozik egy helyes fiúval, és munkát is talál, egy hatéves kislány bébiszittereként. Ám a tündéri Frances meglehetősen öntörvényű gyerek, és miközben Bridget megpróbálja elnyerni a bizalmát, a kislány szülei között növekvő feszültséggel is meg kell küzdenie. Ráadásul a terhességi tesztje eredménye pozitív lesz. Miközben zavaros emberi kapcsolataiban próbál navigálni, onnan merít erőt, ahonnan a legkevésbé várta: a nem mindennapi gyerekkel alakuló barátságából.
 
szept. 24-én, 25-én, 28-án és 29-én 18:55-kor, szept. 26-án és 27-én 18:15-kor,  szept. 30-án 19:05-kor
A pásztor  (16)
magyar filmdráma, 91 perc, 2019
1944 végén járunk, a helyszín Vas megye, Nyugat-Magyarország, A Székely B. Miklós alakította pásztor a háború zajától távol él, míg egy napon tanúja lesz egy csoport zsidó fogoly lemészárlásának. Egy lány azonban még életben marad, akit a magányos alak magához vesz. A gyönyörűen fényképezett filmben megismerjük a lány történetét, a film végére pedig kettejük sorsa elválaszthatatlan lesz. sűrű atmoszférájú film számos nemzetközi díjat nyert, legutóbb, októberben a Los Angeles Film Awards legjobb függetlenfilmes produkciója lett, Illés László rendező pedig a zsűri különdíját kapta.
 
 
 
szept. 24-én, 25-én, 28-án és 29-én 20:40-kor, szept. 26-án és 27-én 20:00-kor,  szept. 30-án 20:45-kor
Greenland- Az utolsó menedék (16)
szinkronizált amerikai thriller, 119 perc
Egy hatalmas méretű üstökös közelít a Föld felé, amely az emberiség teljes pusztulását okozhatja. A totális káosz, és tömeges pánik közepette John Garrity (Gerard Butler) is menekülésre kényszerül családjával. Az elszánt férfi csak egy dolgot akar: biztonságban tudni feleségét (Morena Baccarin) és kisfiát. A végzetes, apokaliptikus katasztrófa árnyékában Garrity bármire képes, hogy eljuttassa szeretteit a Föld utolsó, védelmet nyújtó menedékére.
Gerard Butler ismét együtt dolgozott a nagy sikerű Támadás a Fehér Ház ellen széria 3. részének rendezőjével, hogy egy rendkívül látványos, minden pillanatában izgalmas katasztrófafilmmel nyűgözzék le a nézőket. Az izgalmas fordulatokban bővelkedő akció-thriller további szerepeiben: Morena Baccarin (Deadpool), Scott Glenn (A bárányok hallgatnak, Lánglovagok), és Roger Dale Floyd (Álom doktor).
 
 
 
 szept. 26-án és 27-én 14:20-kor,
A művészet templomai: Frida Kahlo– Viva la Vida  (12)
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc
A filmben Frida Kahlo sokrétű személyiségének két aspektusát ismerhetjük meg: a kortárs feminizmus forradalmian úttörő művészét, valamint az embert, aki saját megkínzott testének és feldúlt kapcsolatainak foglya volt. A David di Donatello-díjas olasz színésznő, Asia Argento mint narrátor segítségével megtalálhatjuk a közös vonásokat a művész két arca között. A filmben Frida saját szavait idézzük fel levelei, naplói és személyes vallomásai alapján. Az eredeti dokumentumokat interjúk színesítik, és megcsodálhatjuk Frida Kahlo olyan festményeinek rekonstrukcióit is, amelyeket ma Mexikó legkiemelkedőbb múzeumai őrzik.
 
 
szept. 24-én, 25-én, 28-án és 29-én 15:20-kor, szept. 26-án 14:00-kor,  szept. 30-án 16:50-kor
 
Sosem késő (12)
szinkronizált ausztrál romantikus vígjáték , 95 perc
Sok idő telt el azóta, hogy Caine, Bronson, Angus és Wendell megszöktek a vietnámi fogolytáborból. Most egy új börtönben tengetik idős napjaikat, mindannyian a Hogan Hills nyugdíjas otthon lakói. Amellett, hogy nem viselik jól a bezártságot és szabályokat, mindegyiküknek van egy elintézetlen ügye a „kinti” világban, aminek pontot szeretnének tenni a végére, mielőtt túl késő lenne. Összeáll tehát újra a nagy csapat, hogy egy briliáns mesterterv segítségével megszökjenek az intézet falai közül.
 
szept. 24-én, 25-én, 28-án és 29-én 20:10-kor, szept. 26-án 18:50-kor, szept. 27-én 17:35-kor,  szept. 30-án 20:20-kor
 
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (16)
magyar romantikus dráma, 95 perc
A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.
A film a Szerdai gyerek (2015) című többszörös díjnyertes alkotás után Horvát Lili második nagyjátékfilmje, mely szeptember 24-én érkezik a magyar mozikba a Mozinet Kft. forgalmazásában. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet 354 millió forintos támogatásával. A 35 mm-es nyersanyagra forgatott film operatőre a rendező régi alkotótársa, Maly Róbert, aki a Szerdai gyerek mellett az Oscar-díjas Mindenkit is jegyzi. A film főszerepeiben Stork Natasát és Bodó Viktort láthatjuk.
 
 
 
 
 
EZÜSTKOR Filmklub
 
 szept. 30-án 15:00-kor
 
MADE IN ITALY (12)
szinkronizált angol-olasz vígjáték, 94 perc
A londoni bohém művész, Robert, fiával, Jackkel visszatér Olaszországba, hogy felújítsák azt a nyaralót, amit egykori felesége hagyott rájuk. Arra azonban egyikük sem számít, hogy a házat milyen borzasztó állapotban találják... Ahogy apa és fia hozzálátnak a munkálatokhoz, rá kell ébredniük, hogy nemcsak a nyaralóra, de kettejük kapcsolatára is ráfér egy alapos renoválás. Szerencsére eleinte lehetetlennek tűnő feladatuk során segítségükre van a közeli kisváros bohókás apraja-nagyja, így az idő előrehaladtával Robert és Jack nemcsak a ház körüli teendőikkel kezdenek el haladni, hanem esélyt kapnak, hogy túllépjenek múltbéli sérelmeiken és újra megleljék a boldogságot.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-19 13:40

Így tekerd körbe a Földet egy nap alatt!

Április 20-21-énTovább

2024-04-19 10:08

Meghívó

főzőversenyreTovább

2024-04-19 09:54

Ébresztő Körmend

Idén is felkeltjük...Tovább

2024-04-19 08:13

Ülésezik Körmend Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

2024. április 25-én (csütörtökön) 8.00. órai kezdettelTovább

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink