sortáv

Felújítás a gyermekfogászaton

droszler | 2005. szeptember 24 20:31:06 | Körmendi Híradó |
Megvalósult az akadálymentesítés

Az elmúlt hetekben történt meg a gyermekorvosi rendelõ akadálymentesítése és a gyermekfogászati rendelõ felújítása. Ezután nemcsak a mozgáskorlátozottak, hanem a babakocsis szülõk is könnyebben és kényelmesebben juthatnak a rendelõkhöz.

A felújítás elsõdleges célja az akadálymentesítés volt, hiszen ezt törvény írja elõ. A gyermekorvosi rendelõ bejáratánál a mozgáskorlátozottak számára rámpát építettek, és az ajtót is nagyobbra nyitható újra cserélték. Azért, hogy a gyermekfogászati rendelõhöz ne kelljen külön egy másik rámpát építeni, belül cserélték nagyobbra a két váróterem közötti ajtót, hogy onnan lehessen mozgáskorlátozottaknak megközelíteni a fogászatot. A rámpának köszönhetõen babakocsival is könnyebb lesz a jövõben a bejutás az épületbe. Ugyancsak a mozgáskorlátozottak számára lett kialakítva az új vizesblokk, felújították a fogorvosi rendelõ várótermét és magát a fogorvosi rendelõt, az ottani vizesblokkot és a fogászati röntgen helyiségét.
A munkálatok során az ÁNTSZ és az ott dolgozó orvosok észrevételeit is figyelembe vették a kivitelezõk. Ennek köszönhetõen az az egyik változás az eredeti tervekhez képest, hogy máshová került az akadálymentesített vizesblokk. Ez nem járt sem plusz munkával, sem plusz költségekkel, és a tervekben szereplõ méretek sem változtak.
Szépen és jól sikerült a kivitelezés, az ötmillió forintos beruházást a körmendi Linea Bau Bt. végezte el.

cst