sortáv

Longhorn hírek

droszler | 2004. február 20 08:58:06 | internet |
Májusban kiderül, hogy felkészült-e számítógépünk a Longhornra

A Microsoft bejelentette, hogy még májusban közzéteszi az XP utódjának szánt Longhorn elnevezésű szoftverének alkalmazásához szükséges hardver-háttérkövetelmények listáját. A cég tavaly őszi ígérete szerint a program tesztváltozata idén nyáron fog megjelenni.

A hardver- és meghajtófejlesztők a május 4-e és 7-e között Seattle-ben megrendezésre kerülő Windows Hardverfejlesztő Konferencián (WinHEC) először vehetik majd közelről szemügyre a Longhornt. A szoftveróriás promóciós e-mailje szerint a rendszerkövetelmények mellett tájékoztatást kapnak majd, többek között a 64 bites Windowsról, a program Media Center változatáról, illetve a mobil-számítástechnika vagy a "Tablet-PC"-nek nevezett számítógépek jövőjéről.

A gyártó Microsoft a Longhornt a cég legkomolyabb fejlesztésének nevezte a Windows 95 óta. Az új operációs rendszer három fő újítása az Avalon grafikai és megjelenítő alkalmazás, az Indigo kommunikációs rendszer és a WinFS nevű fájlkezelő. Elemzők a szoftver végleges változatának megjelenését 2005 végére vagy 2006-ra várják.

forrás: http://hirek.prim.hu/