sortáv

Közlekedési balesetek

droszler | 2017. november 17 10:57:07 | bünügy |

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén kettő, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ezen kívül munkatársainknak – az elmúlt 24 órában – további kettő, anyagi kárral végződött közúti közlekedési baleset helyszínén is intézkedniük kellett.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2017. november 16-án, Szombathelyen. A rendelkezésre álló adatok szerint, figyelmetlenül lépett a járdáról az úttestre az a gyalogos, akit ennek következtében elsodort egy kerékpárral közlekedő helyi nő a Király utcában. A baleset során mindkét személy elesett és a gyalogos – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A gyalogosok és a kerékpárosok a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői, ezért kérjük az úton lévőket, hogy tanúsítsanak fokozott odafigyelést egymás iránt!

A járőrök 2017. november 16-án egy 56 éves, személygépkocsival közlekedő férfit igazoltattak a megyeszékhelyen. Az intézkedés során a Meggyeskovácsiban élő sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították. Vele szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság