sortáv

Lezárult a nyomozás

droszler | 2017. november 16 08:28:48 | bünügy |

Vádemelést javasol a rendőrség a csalás bűntett és a háromszázhuszonegy rendbeli személyes adattal visszaélés vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsított kisunyomi férfivel szemben.

A nyomozó hatóság büntetőeljárás keretében vizsgálta annak az esetnek a körülményeit, ami az egyik magyarországi telefon-szolgáltató részvénytársaság szolgáltatásainak értékesítési tevékenységével volt összefüggésben.

Egy 43 éves Vas megyei férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy – megbízásból – az általa képviselt cég értékesítési tevékenysége során azért, hogy nagyobb bevételre tegyen szert, 2012. szeptember és 2013. augusztus között számos vállalkozás és magánszemély – közöttük nagyszámú, nem létező egyén – esetében jogszerűtlenül számított fel jutalékot megbízójának a ténylegesen meg nem rendelt szolgáltatások után.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Gazdaságvédelmi Alosztálya a csalás bűntett és a személyes adattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a napokban befejezte, a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal megküldte.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság