sortáv

Fegyveres biztonsági őri tanfolyam - Új időpont

droszler | 2017. november 13 09:32:46 | gazdaság |
Fegyveres biztonsági őri tanfolyam - Új időpont

Tisztelt Álláskereső!

Tájékoztatom, hogy a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. december 4. napjától háromhetes fegyveres biztonsági őri tanfolyamot indít.

A tanfolyamra vonatkozó részletes tájékoztató 2017. november 27. napján 09.00 órai kezdettel kerül megtartásra a Szombathelyi Rendőrkapitányság nagytermében (9700 Szombathely, Petőfi S. u. 1/B.). A képzés iránt érdeklődőknek a tájékoztatót követően lesz lehetőségük a képzésre jelentkezni!

A tanfolyam a beiskolázására kerülő álláskereső számára díjmentes.

A képzésre történő beiskolázás feltétele középfokú iskolai végzettség (érettségi, szakmunkásképző), valamint az előzetes pszichológiai és egészségügyi alkalmassági vizsgálaton való megfelelés.

A sikeres vizsgát tett jelöltek a képzésről hatósági tanúsítványt kapnak.

A tanfolyam sikeres elvégzése nem vonja maga után a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába történő automatikus felvétel lehetőségét!

A képzést sikeresen elvégzők közül hat fő felvételre kerül a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába, ugyanakkor a Főkapitányság a felvételre nem kerülőkből olyan tartalék csoportot képez, akik közül a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveres biztonsági őrségének megüresedő beosztásai a jövőben feltöltésre kerülnek.

A KÉPZÉS ALAPVETŐ CÉLJA:

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság számára olyan felkészített munkavállalók biztosítása, akik rendelkeznek a fegyveres biztonsági őri feladatok ellátásához szükséges elméleti és gyakorlati ismeretekkel.

Az őrség tagjainak készség szinten ismerniük kell a feladat ellátáshoz szükséges alapvető jogi rendelkezéseket, kriminalisztikai és pszichológiai ismereteket, az őrzött objektum védelme és biztonsága ellen irányuló fenyegetés, támadás elhárítására kidolgozott szabályokat és módszereket.

A képzésben résztvevőknek iskolarendszerű képzési rendszerben 90 óra képzési idő alatt el kell sajátítaniuk a meghatározott ismeretanyagot, melyből a modulok zárásaként vizsgabizottság előtt elméleti és gyakorlati vizsgán kell számot adniuk.

A KÉPZÉS MODULONKÉNTI RENDSZERE:

I. modul: Jogi ismeretek modul

II. modul: Szakmai ismeretek modul

III. modul: Önvédelmi és fegyverismereti (pisztoly, gépkarabély) modul

IV. Vizsgafelkészülés (egyéni)

VIZSGÁZTATÁS:

Az elméleti és szóbeli vizsgáztatás a képzést követően 3 fős hatósági vizsgabizottság előtt történik.

Elérhetőségek:

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat 94/521-164

Kapcsolattartók:
- Szilvágyi Rita kormánytisztviselő 12-62-es mellék,
- dr. Tunkel Veronika közalkalmazott 12-85-ös mellék.