sortáv

Látogatás a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon

droszler | 2017. október 24 08:16:19 | körmendi hírek |
A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tűzoltó hallgatói tettek látogatást a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon Október 18-án. A diákok a részszakképesítés első felében két hónapot a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban töltenek.


A hallgatókat Kovács Balázs Zsolt tű. őrnagy, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka fogadta. Az őrnagy rövid tájékoztatást adott a katasztrófavédelem szervezetéről, kitért a tűzvédelem, a polgári védelem, illetve az iparbiztonság szakterületek munkájára. Bemutatta a parancsnokság működési területének sajátosságait, jellemző vonásait, majd röviden ismertette az aktuális vonulási adatokat. A parancsnok kiemelte, hogy hivatásos szolgálat nagy felelősséggel jár, a tűzoltók feladata az emberi élet megóvása, a bajbajutottak megmentése.

Ezek után a hallgatók a laktanya szertárát nézték meg, ahol megismerkedtek a tűzoltó-technikai eszközökkel, valamint a gépjárműfecskendőkkel. Kapcsolatot teremtettek a készenléti szolgálat tagjaival és napi munkájukba is bepillantást nyerhettek.

Fotó: Kovács Balázs Zsolt tű.őrnagy/ Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Forrás: VAS MKVI