sortáv

Rendőrségi hírek

droszler | 2017. október 15 09:55:16 | bünügy |
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén munkatársaink az elmúlt 24 órában hat anyagi kárral járó baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatban lévő állomány tizenegy személyt állított elő, közülük hat esetben merült fel a gyanú, hogy a jármű vezetője alkohol fogyasztását követően ült volán mögé. Négy sofőrt Szombathelyen, egyet Sárváron, egyet pedig Kőszegen ellenőriztek kollégáink. Az alkalmazott alkoholszonda minden esetben pozitív értéket mutatott, ezért a férfiakkal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az illetékes rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek, továbbá a szabályokat betartva, járműveik sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban! A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától is!

A rendőrök 2017. október 14-én a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították azt a három személyt, akik az intézkedést megelőzően a megyeszékhelyen előzetes szóváltást követően bántalmazták egymást. A tettlegesség következtében mindhárom férfi az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett. A nyomozók a 28 éves szenyéri, a 21 éves cserszegtomaji és a 22 éves szombathelyi férfit gyanúsítottként kihallgatták és az ügyben csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Munkatársaink 2017. október 14-én a megyeszékhelyen elfogták és a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították azt az 53 éves budapesti lakost, akivel szemben az Esztergomi Járásbíróság közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot adott ki. A férfit a rendőrök őrizetbe vették.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság