sortáv

Ünnepélyes eszközátadás

droszler | 2017. október 13 15:10:35 | közérdekü |

„Restart a Heart Day – Indíts újra egy szívet!" és

Október 16-án (hétfőn), az Újraélesztés Világnapjánaz Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének  Vas, Győr-Moson-Sopron és Zala megyei – mellékletben szereplő – 23 mentőállomásamegnyitja kapuit a lakosság előtt (Szombathelyi Mentőállomás 16:00 – 18:00, a további mentőállomások mellékletben). Az érdeklődők a megadott időpontok között érkezve rövid és gyakorlatias újraélesztés-oktatásban vehetnek részt. Az ezen a napon országszerte megvalósuló program célja, hogy minél többen megtanulják az életmentés legegyszerűbb mozdulatait, és felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vészhelyzet felismerése, a gyors segélyhívás és az azonnali elsősegély életeket menthet.

Látogasson el a mentőkhöz, legyen Ön is Életmentő!" 

 

Az Újraélesztés Világnapjáhozés az „Indíts újra egy szívet!"eseményhez kapcsolódóan ünnepélyes eszközátadásrais sor kerül 2017. október 16-án 16:00 órakor a Szombathelyi Mentőállomáson.

A Galambos cégcsoport ünnepélyes keretek között 1,25 millió forint értékben  súlyos állapotú sérültek betegellátásának szimulációs oktatását szolgáló egészalakos bábut adományoz a Vas megyei mentőknek.

 

A mentők munkájában kiemelt feladat a keringésmegállást szenvedett betegek újraélesztése.

A Vas megyei mentők évente mintegy 200 beteg újraélesztését végzik. Az emeltszintű újraélesztés olyan csapatmunka, amelyet több ember gyorsan és hatékonyan kell, hogy végrehajtson. A tevékenységek sorában légútbiztosítás, lélegeztetés, mellkaskompresszió, elektromos kezelés és gyógyszeres beavatkozások szerepelnek. Ahhoz, hogy ez a sokrétű tevékenység kellő hatékonysággal és időben is megfelelő gyorsasággal legyen végrehajtható, folyamatos gyakorlásra van szükség. A modern szimulációs eszköz az újraélesztésben fontos jelenségek (ritmuszavar, kóros légzési formák) észlelésének és ellátásának gyakorlására alkalmas.