sortáv

Rendőrségi hírek

droszler | 2017. szeptember 18 11:17:09 | bünügy |

Egy 26 éves nagyrákosi férfi 2017. szeptember 16-án személygépkocsival közlekedett Ivánc belterületén, amikor a Kossuth Lajos utcában egy jobbra ívelő útkanyarulatban elveszítette uralmát a járműve felett és a szemközti sávban haladó másik autónak ütközött. Az ütközés következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – mindkét sofőr könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Körmendi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Ugyancsak személyi sérüléssel járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek munkatársaink 2017. szeptember 16-án, a 84-es számú főúton is. Egy német állampolgárságú férfi személygépkocsival közlekedett Káld felől Sárvár irányába, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban elveszítette uralmát a járműve felett és egy mezőgazdasági területre csapódott. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a balesetben a sofőr és utasa könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Sárvári Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek! Legyenek előzékenyek a közlekedés más résztvevőivel szemben és a szabályokat betartva, járműveik sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban!

 

A járőrök 2017. szeptember 16-án egy 39 éves, személygépkocsival közlekedő őrimagyarósdi lakost igazoltattak Viszák belterületén. Az intézkedés során a férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért előállították. A sofőrrel szemben ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!

A nagybátyja tudta nélkül vitte el annak személygépkocsiját és használta egy 23 éves helyi férfi Sárváron. Ezen kívül különböző gépjárműalkatrészeket is megkísérelt elvinni a rokona ingatlanának udvaráról. H. Krisztiánt munkatársaink előállították és kihallgatták. Az eljárás során kiderült, hogy a férfi járművezetői engedéllyel nem rendelkezik. Vele szemben jármű önkényes elvétele bűntett és lopás vétség kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.