sortáv

20 éve lépett félre a miniszter

droszler | 2017. szeptember 06 11:23:48 | kultúra |

20 ÉVE LÉPETT FÉLRE A MINISZTER

- KERN ÉS KOLTAI SZENTGOTTHÁRDON ÜNNEPEL

A rendszerváltás óta bemutatott magyar filmek közül ma is kimagaslóan a Miniszter félrelép vezeti a nézettségi statisztikákat, a maga közel 700 ezer nézőjével. A főszereplő- és rendező páros, Kern András és Koltai Róbert kereken 20 éve mutatta be a vígjátékot, ebből az alkalomból a szentgotthárdi Csákányi László Filmszínházban ünnepelnek. Az eseményhez a szervezők további izgalmas programokat is kapcsoltak, így jött létre a KERN-KOLTAI NAPOK, amely a filmvetítésen túl nem mindennapi színházi előadásokat is tartogat az érdeklődők számára.


Az első napon KOLTAI RÓBERT Jászai Mari-díjas színművész a LERAJZOLOM PERCEK ALATT c. önálló zenés kabaréjával szórakoztatja majd a nagyérdeműt a szentgotthárdi színházban. A humoros történetekből, paródiákból és jól ismert dalokból összeállított műsora garantáltan önfeledt kikapcsolódást nyújt a közönségének. Kiderül az is, hogy a cím az Activity egykori televíziós játékra utal-e, amelyben a legviccesebb jelenetek azok voltak, amikor Koltai Róbertnek rajzolnia kellett. „Láttam Koltai Róbertnek ezt az önálló estjét. Illetve - most már biztosan állíthatom - hogy szinte semmit se láttam belőle. Ugyanis könnyesre röhögtem magam végig alatta...” (Sándor György)

A rendezvény második programeleme a nagysikerű magyar filmvígjáték, A MINISZTER FÉLRELÉP vetítése és a film bemutatójának 20. évfordulójához kapcsolódó különleges este a szentgotthárdi moziban, ahol személyesen is közreműködik a kettő főszereplő: Vitt Péter miniszter, azaz KERN ANDRÁS és akinek mindig el kell vinni a balhét: Galamb Sándor titkár, azaz KOLTAI RÓBERT.

A rendezvénysorozat harmadik napján ismét a színházé a főszerep: a Vígszínház és Orlai Produkciós Iroda KELLÉKES c. közös darabját tekinthetik meg az érdeklődők KERN ANDRÁS, Kossuth-díjas színművész fantasztikus előadásában. Eberhard Streul kortárs német író darabja, Parti Nagy Lajos bravúros átiratával egy színházi kellékes másfél órás "one man show"-ja. Az előadás során cserélődnek a hol elementáris, hol borongós anekdoták, színész-karikatúrák, megelevenedik a színház vonzó ellentmondásos világa. "És egyébként is: nagy marhaság, ez az egész színház-izé!"