sortáv

Újabb két próbajátékossal lezárult az amerikai kosarasok keresése

droszler | 2017. július 28 21:53:35 | kosárlabda |

Újabb két próbajátékossal lezárult az amerikai kosarasok keresése

 Klubunk a múlt éjszaka megállapodott két tengerentúli kosárlabdázóval arról, hogy magas posztokon ők erősíthetik csapatunkat, az Egis Körmendet.

 Steven Davis 203 centiméter magas, 100 kilogramm súlyú játékos, aki elsősorban a négyes poszton bevethető, de képességei alapján a hármas pozícióban is képes jó teljesítményre.

 Őt egyértelműen legutóbbi, egyetemi éve alapján választotta ki a szakmai stáb. Steven a Wright State egyetemről érkezik, ahol az előző évadban 32 mérkőzésen 14,9 pontot, 4,3 lepattanót és egy gólpasszt átlagolt. 56,8%-os mezőnymutatója mellett 38,3%-os tripladobó átlaga volt, a büntetőket 77%-os teljesítménnyel értékesítette.

 Steven rendkívül atletikus felépítésű játékos, aki nagyon látványos, attraktív kosárlabdára képes. Jó dobokészsége a gyűrű közelében és távolról is megmutatkozik, de leginkább zsákolóképességével hívta fel magára a figyelmet. Amerikában „A repülő ember", illetve az „Akrobata" néven is emlegették őt. Korábbi edzői szerint teljes, komplett technikai „csomaggal" bír, ugró-, és futókészsége NBA szintű.

Négyes pozícióban komoly változások történtek az elmúlt évek kosárlabdázásában, nagy fejlődést láthatunk. Steven megtestesítője a modern négyes posztú, az úgynevezett „stretch four" játékosnak.

Kiveszi a részét a gyors indításokból, a második hullámban érkezve pedig képes látványos zsákolásokra, de hárompontosokra is. Felállt védelem ellen a felfelé illetve lefelé történő leválásoknak is aktív részese, de tud egy-egy elleni játékot játszani és a gyűrűnek háttal történő játékhoz is meg van a technikája.

 A vele kapcsolatos előzetes hírek alapján akár még az a tézis is megdőlhet, hogy soha nem lesz Körmenden olyan játékos, aki nagyobbat tud ugrani, mint egykori nagy kedvencünk, Charles Edmonson.

 Íme, legutóbbi szezonjának néhány fontos momentuma, illetve ízelítő a legutóbbi NCAA zsákolóversenyből, amelyen a legjobb négy közé jutott:

https://www.youtube.com/watch?v=STncPU399ug

 https://www.youtube.com/watch?v=B1S7olPEmMQ

 

 

A másik magasember Justin Tuoyo, aki 208 centiméter és 107 kilogramm, a Chattanooga csapatánál végzett a nyáron. Részt vett a Portsmouth Invitational Tournament-en, (Pre-NBA Draft) ahol három mérkőzésen négy pnotot és három lepattanót átlagolt.

Justin igazi védő specialista, akitől az elsőszámú elvárás az, hogy a védelem oszlopa legyen. Vele reményeink szerint energia, erő érkezik a festékbe.

 Hazájában úgy emlegették a játékát, hogy jelenléte „Terror a palánk alatt!"

 Justin a legutóbbi évében pontszerzésben, lepattanózásban és kedvenc játékelemében, a blokkolásban is a legjobb volt, összesen háromszor választották az év védőjének.

 Magasságához, méreteihez képest gyors, atletikus játékra képes. Elsősorban négyes poszton bevethető, de tud az ötös pozícióban is játszani.

Teljesítménye évről-évre folyamatosan javult, csapattársai és edzői körében is nagyon népszerű játékos volt, aki mindig pozitív energiákat vitt a játékba és az öltözőbe is.

 Vele kapcsolatban pedig az a tézis dőlhet meg, hogy az egykori „kapusunknál", Czigler Lászlónál hatékonyabban blokkoló kosaras nem mostanában lesz Körmenden.

 A csatolt linkeken két összeállítás látható Justin játékából:

 https://www.youtube.com/watch?v=JSRzmODlLKo

 https://www.youtube.com/watch?v=oh5Gp0CIM5M

 

Mindkét játékos próbaidőn győzheti meg az edzői stábot beharangozott képességeikről.

 Ahogy írtuk, ezzel lezárul a próbaidőre, Amerikából érkező játékosok bkeresése, de a szakmai stáb és a menedzsment természetesen továbbra is figyeli a játékospiaci történéseket, hogy esetleges csere esetén azonnal reagálni tudjunk.

 Az érkező próbajátékosok – ahogy korábban is jeleztük – komoly felméréseken, teszteken esnek át megérkezésük után, hogy kiszűrhessünk minden rejtett sérülést, esetleges emberi hiányosságokat.

A próbajáték mellett mindenre kiterjedő orvosi vizsgálat, a FIBA előírásoknak megfelelő drog és doppingteszt is része a kontrollnak. Az első hetekben a szakmai stáb olyan edzésmunkát vezényel majd, amely megmutathatja, hogy valóban játékra készen, megfelelő állapotban érkeznek meg a kiszemelt kosarasok, akiknek emberi tulajdonságaikat, karakterüket is górcső alá veszik. Amennyiben minden elvárásnak ,felmérésnek megfelelnek a játékosok, akkor véglegesíti a klub a szerződéseiket. Természetesen minden történésről folyamatosan tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt.