sortáv

Fotópályázat felhívás

droszler | 2017. július 20 19:36:32 | körmendi hírek |

Fotópályázat felhívás

A Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár a 2017. évi Körmendi Napok keretében a Batthyány Örökségközpont galériájában fotókiállítást rendez beérkezett pályaművekből.

A kiállítás témája:

"Séta Körmenden"

A témát Pintér Pál azonos című kötete nyújtja. A célunk az, hogy a fotózás eszközeivel, a fényképező ember optikáján keresztül mutassuk meg Körmend szépségeit. Akik megfordulnak városunkban, ráérősen nézegetnek, gyakran csodálkoznak rá olyan építészeti elemekre, amelyek nekünk, itt élőknek természetesek.

A feladat most az, hogy olyan fényképeket mutassanak be, amelyek városunk Körmend szépségét mutatja be. Elsősorban az épített környezetről készült képeket várjuk, örökítsenek meg azok épületeket, tereket, utcákat, vagy ezek egy-egy érdekes részletét. Lehet játszani a fényekkel, árnyékokkal, keresni különleges nézőpontokat. A lényeg az, hogy mutassuk meg azt a csodát, amely minket nap mint nap körbevesz.

Tisztelettel kérjük tehát mindazokat, akik érzékeny szemmel és kamerával szemlélik városunk kiemelkedő értékkel bíró építészeti remekeit és azok környezetét, használják ki az alkalmat és az eleve álló objektumokat objektíven keresztül is rögzítsék.

A fényképek témájára vonatkozóan egyéb megkötés nincs, mindössze annyi, hogy illeszkedjen a kiállítás témájához.

Örömmel vesszük tehát a fények játékát, a házak díszítésének részleteit, utcákról, terekről készült csalogató képeket, a múlt és jelen találkozását, a klasszikus és a modern házakat, intézményekről, középületekről készült „dokumentumokat”.

A kiállítással kettős célunk van: egyrészt teret adunk azoknak, akik a fotózás szerelmesei, másrészt pedig az Örökségközpont látogatóit szeretnénk a képek segítségével arra buzdítani, hogy tegyenek egy sétát Körmenden is.


A képeket 30,5 x 46 cm méretben, kinyomtatva kérjük eljuttatni postai úton 2017. augusztus 8-ig (Körmendi Kulturális Központ, 9900 Körmend, Berzsenyi u. 11.), személyesen 2017. augusztus 8. kedd 10 – 12 és 15 – 18óráig a Batthyány kastély Sala Terrena Galériában kérjük leadni.


A kiállítás megnyitása 2017. augusztus 14-én, hétfőn 18.30 órakor lesz a Batthyány Örökségközpont Galériájában.

Körmend, 2017. július 20.


H. Vörös Márta sk
igazgató