sortáv

Rendőrségi hírek

droszler | 2017. június 14 10:15:18 | bünügy |
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén öt, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában. Ezen kívül munkatársaink négy, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A Markusovszky Lajos utcából a Deák Ferenc utca irányába akart kanyarodni kerékpárjával a megyeszékhelyen egy helyi férfi, azonban – elmondása szerint – a manőver során lecsúszott a bal lába a pedálról. Ennek következtében elveszítette uralmát járműve felett és egy, a szemközti sávban közlekedő személygépkocsi oldalának ütközött. A biciklis az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérült.

A helyszíni szemle adatai szerint figyelmetlenül hajtott be a Zrínyi Ilona utca és a Mátyás király utca kereszteződésébe egy személygépkocsival közlekedő helyi férfi Szombathelyen és egy segédmotoros kerékpárral ütközött. A motoros az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérült.

Balra akart kanyarodni egy kerékpárral közlekedő helyi férfi Szentgotthárdon, miközben a mögötte haladó személygépkocsi már megkezdte az előzését. A kerékpáros a személygépkocsi elejének ütközött és az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérült.

 A rendelkezésre álló adatok szerint a közúti jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyva hajtott be a Laktanya utca és a Hunyadi utca kereszteződésébe egy tehergépkocsival közlekedő helyi férfi Sárváron, melynek során ütközött egy, a védett úton haladó kerékpárossal. A biciklis az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérült.

Az elsőbbségi szabályok be nem tartása vezethetett a baleset bekövetkezéséhez Celldömölkön is, ahol egy tehergépkocsival közlekedő ostffyasszonyfai férfi figyelmetlenül haladt be a Széchenyi utca és a Kossuth utca körforgalmi csomópontjába és ütközött egy, a körforgalomban közlekedő kerékpárossal. A biciklis az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérült.

Az illetékes rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a balesetek körülményeit.

Kérjük a közlekedőket, hogy minden esetben a szabályokat betartva vegyenek részt a közúti forgalomban!

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság