sortáv

Streetball Kőbányán

droszler | 2017. május 31 08:51:33 | kosárlabda |

Remek időben és hangulatban kezdődött szombaton az 25. OTP Junior adidas streetball challenge jubileumi, negyedszázadik évada. A kőbányai szezonnyitó rendezvényen a különböző kategóriákban népes mezőnyök gyűltek össze.


Ideális, kellemes igazi szabadtéri kosaras időben zajlott a streetball sorozat 25. évadjának nyitó rendezvénye. A nyárias időben a VIP-mérkőzéseken résztvevő együttesekkel összesen - a különböző korosztályokban, kategóriákban - több, mint 100 csapat lépett pályára, igen népes volt a legkisebbek, az MKOSZ támogatásának köszönhetően ingyenesen indított kenguru kategóriának a mezőnye. 

 A VIP mérkőzéseken többek között az önkormányzat, valamint a Kőbánya SC képviseletében is indult egy-egy csapat, s a különböző kísérő rendezvények, bemutatók is nagy érdeklődés mellett zajlottak. A sorozat programjának a kezdetektől fontos része a sérült, fogyatékkal élő sportolók integrációja, s ennek jegyében ezúttal 10 speciális olimpikon csapat vett részt a rendezvényen a Hársfa Egyesület közreműködésével. 

Igen népszerűek voltak az ügyességi versenyek, a tripla-, a büntetődobó és a zsákoló viadal, s az új, a 20 éves Fornetti által támogatott elnevezésű versengésnek is nagy sikere volt. 

A jubileumi 25. stretball sorozat második rendezvényére jövő szombaton Nyíregyházán kerül sor, nevezni csütörtökön éjfélig lehet a 
www.streetballnet.hu oldalon. A körmendi streetballt augusztus 12-én rendezik meg.

forrás: kosarsport.hu