sortáv

Ma újra sporttörténelmet írt az Egis Körmend

droszler | 2017. április 25 23:45:15 | kosárlabda |

Mindezt úgy, hogy ma este nem tett érte semmit, de január 11-én annál többet.

Ma ugyanis – a döntetlenre végződött odavágó után – a Nanterre megnyerte a FIBA Europe Cup döntőjének második mérkőzését (és ezzel a trófeát) a Chalon ellen, 82-79-re.

A csapatunk gazdag történelmében még nem volt olyan szezon, amikor a Körmend a nemzetközi kupa korábbi mérkőzésein legyőzte volna a sorozat későbbi győztesét.

Későbbi negyeddöntőst vagy döntőst igen, (Tofas Bursa, Verona) de győztest még nem.

Most ez is megtörtént, hiszen a kupasorozat második csoportkörében, január 11-én a Nanterre 17 ponttal, 91-74-re kapott ki Körmenden. Mivel az odavágón „csak" tíz ponttal, 87-77-re nyert december 14-én, Gasper Potocsnik első itteni mérkőzésén, ezért a későbbi győztes francia csapat csoportmásodikként lépett tovább a 16 közé, a csoportelső Egis Körmend mögött.

 Csapatunk tehát oda-vissza jobb volt a második körben a későbbi kupagyőztesnél, és akkor meg is előzte azt.

 A közös múlton kívül van még egy párhuzam a két csapat számára, mégpedig az, hogy csak ez a két gárda nem kapott ki a későbbi második helyezett, a Chalon otthonában. Érdekes módon a Nanterre és az Egis Körmend is döntetlent játszott (mi ráadásul erősen tartalékos összeállításban) ott, ahol a kupasorozatban mindenki más vereséget szenvedett.

Csapatunk idegenlégiósa, Terry Allen a sorozat második legjobb pontszerzője lett 19.7-es átlagával.

 Mindez azt támaszthatja alá, hogy valóban sikeres, eredményes volt az Egis Körmend idei nemzetközi szereplése, amire lehet és érdemes is alapozni. Sokszoros költségvetésű csapatokkal is fel tudtuk venni a versenyt, ez bíztató lehet a jövőre nézve.